Boeken, spiritueel, wetenschappelijk en gezond koken

 


>>>HOME<<<<

WINWORLD PLATFORM

WEBWINKEL

 
 

 

PLATFORM

 

 EXTRA
 

WIN een consult van WinWorld (30 minuten)

(Nederland)
sms WIN CONSULT naar 3010
0,60 p.o.b. maximaal 1 bericht(en)

 
 

Films en documentares. Sommigen met videofragmenten en al vanaf € 4,99


Spring, Summer, Fall, Winter...and Spring
Spring, Summer, Fall, Winter...and Spring
Kim Ki-Duk


Beschrijving: Spring, Summer, Fall, Winter...and Spring

Niemand blijft onberoerd door de kracht van de seizoenen en hun jaarlijkse cyclus van geboorte, groei en verval. Zelfs niet voor de twee monnikken die een kluizenaarshutje delen dat op een vijvertje drijft midden tussen de bergen. Met het ontvouwen van de seizoenen wordt ieder aspect van hun beider levens doordrongen van een intensiteit die leidt tot een nog grotere spiritualiteit - en tragedie. Want ook zij ontkomen niet aan de wensen van het leven, de verlangens, het lijden en de passie die ieder van ons in hun greep houdt. Onder toeziend oog van de Oude Monnik ervaart de Jonge Monnik het verlies van de onschuld wanneer een spel een gruwelijke wending neemt, ervaart hij het ontwaken van liefde wanneer een vrouw hun beschermde leven binnendringt, voelt hij de dodelijke kracht van jaloezie en obsessie, de prijs van verlossing en de verlichting van ervaring. Net als de seizoenen voortdurend aan verandering onderhevig zijn, zal het kluizenaarshutje voor altijd een thuis voor de geest zijn, zwevend tussen het nu en de eeuwigheid.

The Tibetan Book Of The Dead
The Tibetan Book Of The Dead
Leonard Cohen

Beschrijving: The Tibetan Book Of The Dead

Het Tibetaanse Dodenboek is een mysterieus geschrift dat in de achtste eeuw werd geschreven door de Indiaase boeddhist Padmasambavha. Eeuwenlang lag het boekwerk begraven in de Himalaya totdat het in de vijftiende eeuw herontdekt werd. Deel 1 van deze pakkende documentaire beschrijft de esoterische reis van de ziel van een dodeman, vanaf zijn sterven tot en met de hergeboorte na 49 dagen... In deel 2 volgen we een oude Tibetaanse monnik en zijn leerling nadat zij de begrafenis van een dorpsgenoot hebben bijgewoond. De monnik fungeert als gids voor de ziel van de man die nu aan zijn grootste reis begint. De boodschap van de film is dat de dood niet alleen angst en verdriet oproept maar ook vreugde en bevrijding. Gebaseerd op actuele beschrijvingen van bijna-dood ervaringen, wordt de reis door het leven na de dood fascinerend geïllustreerd door Ishu Patel die hiervoor genomineerd werd voor een Oscar én The British Academy Award won! Het verhaal is verfilmd in het afgelegen landschap van Ladakh in deHimalaya en wordt verteld aan de hand van beelden over authentieke Tibetaanse rituelen. Met exclusieve interviews met de Dalai Lama. Verteld door Leonard Cohen..

Buddha's Lost Children
Buddha's Lost Children
Mark Verkerk

Beschrijving: Buddha's Lost Children

In het grensgebied van Thailands 'Golden Triangle', een ruige streek bekend om zijn drugssmokkel en etnische bergvolkeren, wijdt één man zijn leven aan het welzijn van kansarme kinderen uit de regio. De weeskinderen zien in hem een vaderfiguur en coach. Abt Phra Khru Bah, bijgenaamd 'de Tiger Monk', en ooit een succesvolle Thaibokser, is een van de meest controversiële Boeddhistische monniken van Thailand. Prachtige filmbeelden en een fascinerend verhaal maken deze film tot een uniek en ontroerend portret van het leven in de Golden Triangle. Buddha's Lost Children geeft de term 'praktisch' Boeddhisme een nieuwe betekenis.
Geluid: Thais Dolby 5.1
Ondertiteling: Nederlands.

As It Is In Heaven
As It Is In Heaven
Barbro Kollberg

Beschrijving: As It Is In Heaven

Daniel Daréus is een succesvolle internationaal bekende dirigent die aan de top meedraait. Maar hij is ook eenzaam, voelt zich slecht en is de uitputting nabij door het jachtige leven dat hij leidt. Na een lichamelijke en emotionele inzinking besluit Daniel zijn carriere abrupt te onderbreken en keert alleen terug naar Norrland, het dorpje in het hoge noorden van Zweden waar hij zijn jeugd heeft doorgebracht. Zijn komst maakt natuurlijk wel wat los want Daniel is wereldberoemd en dat maakt hem tot mikpunt van de nieuwsgierigheid van de inwoners van Norrland die hem met evenveel bewondering als argwaan ontvangen. Het duurt niet lang voordat Daniel gevraagd wordt om wat adviezen te geven aan het kleine locale kerkkoor dat iedere donderdag repeteert. Aanvankelijk ziet Daniel dat niet echt zitten. Hij komt immers voor zijn rust en wil de spotlights zoveel mogelijk vermijden. Maar Daniel kan niet weigeren en met tegenzin besluit hij dan maar een helpende hand te bieden. Als Daniel met het koor begint te werken herontdekt hij tot zijn grote verbazing zijn verloren gegane liefde voor muziek. Maar zijn werk met het koor vormt ook een flinke bedreiging voor het plaatsje en Daniel krijgt ook de nodige tegenstand te verwerken door de jaloerse priester en een gevaarlijke en gewelddadige vijand uit zijn verleden. Maar het is niet alleen kommer en kwel. Daniel maakt ook nieuwe vrienden, waaronder de lieve en gevoelige Lena, een vrouw die hem helpt zijn eigen onzekerheid, angsten en eenzaamheid te overwinnen. Het leven van Daniel en de levens van de inwoners van Norrland zullen nooit meer hetzelfde zijn.

 • Beeld: 1.85:1, 16:9 Anamorphic
 • Geluid: Dolby Digital 5.1
 • Taal: Zweeds
 • Ondertiteling: Nederlands
Extra: Trailer

Into Great Silence
Into Great Silence
Philip Gröning

Beschrijving: Into Great Silence

Into Great Silence is een zeer nauwkeurige, gedeeltelijke stille meditatie over het kloosterleven in zijn meest pure vorm. Geen muziek, behalve de liederen in het klooster, geen interviews, geen commentaar. Het veranderen van de tijd, de seizoenen en de steeds terugkerende elementen van de dag, van het gebed. Een film die bijna een klooster wordt, in plaats van er één weer te geven. Een film van Philip Gröning over bewustzijn, absolute aanwezigheid, over mannen die hun leven hebben gewijd aan God in de allerpuurste vorm.
Into Great Silence is de eerste film ooit over het leven in La Grande Chartreuse, de vestiging van de legendarische Kartuizer Orde in de Franse Alpen. De monniken leven aan de hand van eeuwenoude regels en rituelen. De Kartuizer Orde is de meest gesloten orde van de rooms-katholieke kerk en is bijna helemaal verborgen voor de buitenwereld. Dat Philip Gröning toestemming heeft gekregen dit klooster als buitenstaander en vooral als filmer te betreden is een unicum te noemen.Vóór Into Great Silence is er in La Grande Chartreuse nog nooit gefilmd en de laatste foto's die er genomen zijn stammen uit de jaren 60...
Beeld: Kleur, 16:9 anamorphic
Ondertiteling: Frans & Nederlands.

Deepak Chopra Box
Deepak Chopra Box
Deepak Chopra


Beschrijving: Deepak Chopra Box

How to Know God
Gebaseerd op het razend populaire boek van bestseller auteur en spiritueel goeroe Deepak Chopra, neemt 'How to Know God' je mee op een avontuurlijke, verlichtende reis naar het beter begrijpen van één van de grootste mysteries van het leven.
Op unieke wijze weet Chopra wetenschap en filosofie met elkaar te mixen, om zo een geheel eigen en inspirerende manier van spiritueel denken te presenteren. Een manier waarop iedereen, ongeacht godsdienst, 'God' beter kan leren kennen en waardoor je een frisse blik kunt krijgen op alles wat je al denkt te weten. Chopra begeleidt je op deze reis en wellicht kom je er achter dat de zoektocht naar God, niet meer is dan een zoektocht om jezelf beter te begrijpen.
Stimulerend, praktisch en vermakelijk. Deze DVD van één van de scherpste denkers van onze tijd is wellicht de meest positieve die je ooit mee naar huis genomen hebt.
The Seven Spiritual Laws of Success
Gebaseerd op de top bestseller van de befaamde schrijver Deepak Chopra en met nieuwe muziek van Olivia Newton-John, biedt 'The Seven Spiritual Laws of Success' een uniek en wellicht levensveranderende kijk op het behalen van succes.
Olivia Newton-John en acteur/regisseur Bill Duke (X-Men: The Last Stand, Sister Act 2) delen krachtige persoonlijke verhalen over de tegenslagen in hun leven en hoe zij hiermee zijn omgegaan. Ondanks alles probeerden zij altijd hun leven zo maximaal mogelijk te leven. Hun boeiende verhalen worden afgewisseld met Deepak's lessen, teruggebracht tot zeven simpele, maar doordachte principes die iedereen kan gebruiken om succes en overvloed te creëren in alle aspecten van het leven. Schitterende muziek en prachtige beelden maken dat 'The Seven Spiritual Laws of Succes' een film is die u keer op keer wilt bekijken. En waar u telkens nieuwe inspiratie uit haalt.
Beeld: 16:9
Geluid: Engels (Dolby Digital 5.1)

Serious Business of Happiness, The
Serious Business of Happiness, The
Eckhart Tolle


Beschrijving: The Serious Business of Happiness

We kennen het begrip 'cultural creatives' uit de film WHAT THE BLEEP DO WE KNOW. Naar schatting zo'n 100 miljoen mensen op deze aarde zijn op een spirituele zoektocht naar een diepere zelfrealisatie. De LIVING LUMINARIES in THE SERIOUS BUSINESS OF HAPPINESS zijn moderne, verlichte mensen die ons zijn voorgegaan in het zoeken naar innerlijk 'geluk'. Ze vertellen over hun ervaringen tijdens deze zoektocht en maken ons deelgenoot van hun wijsheid, spiritualiteit, filosofische kennis en vooral van hun nieuwe inzichten. De 'gidsen' die we ontmoeten in de film zijn Eckhart Tolle (De Kracht van het Nu), Marianne Williamson (Terugkeer naar Liefde), Nachum Shiffren en vele anderen. Deze verhalen helpen mensen het leven een andere wending te geven en tot meer inzicht te komen in de betekenis van en het omgaan met angst en pijn, liefde en relaties, succes en mislukking, seksualiteit en de beleving van het goddelijke.
Taalkeuze: Engels

What the Bleep Do We Know!?
What the Bleep Do We Know!?
Marlee Matlin


Beschrijving: What the Bleep Do We Know!?

What The Bleep Do We Know!? is een bijzondere en vernieuwende film die gedeeltelijk bestaat uit interviews, een verhaallijn en gedetailleerde en inspirerende visuele effecten en animaties. De hoofdrolspeelster Amanda wordt gespeeld door Oscar winnares Marlee Matlin (Children of a Lesser God). Zij belandt in een wereld die door wetenschappers wordt aangeduid als de kwantumfysica. De film zoekt de raakvlakken op van de zichtbare, waarneembare wereld en de mystieke, religieuze en filosofische inzichten die de mensheid sinds vele duizenden jaren en overal ter wereld heeft ontwikkeld. Het waarheidsgehalte van deze inzichten wordt steeds meer bevestigd door de allernieuwste resultaten van geavanceerd natuurwetenschappelijk onderzoek. Kortom: What The Bleep Do We Know!? is een nieuwe ervaring en een uitdaging die je leven kan veranderen.

Beeld: 16:9 anamorphic

Geluid: Engels Geluid: Dolby Digital 5.1

Ondertiteling: Nederlands en Frans

Extra's: Q&A met de filmmakers, interviewclips, Aeon Spoke "Emmanuel" music video, trailer

What The Bleep!? - Down The Rabbit Hole
What The Bleep!? - Down The Rabbit Hole
Marlee Matlin


Beschrijving: What The Bleep!? - Down The Rabbit Hole

What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole is het verdiepende vervolg op What the Bleep Do We Know!?. Een film over spraakmakende fysica, biologie, bewustzijn, mystiek, realiteit en meer. De film bevat nieuwe wetenschappelijke informatie, beeldmateriaal en interviews met wetenschappers die niet in What the Bleep Do We Know!? voorkwamen, o.a. Dean Radin, Ph.D. en Dr. Masaru Emoto (de Boodschap van Water) en interviews met Lynne McTaggart (het Veld). De film doet verslag van belangrijke nieuwe wetenschappelijk inzichten die een steeds hechtere verwevenheid aantonen tussen kwantummechanica, neurobiologie, het menselijke bewustzijn en de alledaagse werkelijkheid. Delen van de film worden verluchtigd met animaties waarbij complexe wetenschappeijke concepten op een simpele manier worden uitgelegd. De humor, doeltreffendheid en directheid waarmee ze zijn gemaakt, dragen bij aan het unieke karakter van deze film. What the Bleep!?: Down the Rabbit Hole zal zeker aan de verwachtingen voldoen van de trouwe Bleep fans en zal nieuwkomers verrassen.

Beeld: 16:9

Geluid: Engels Dolby Digital 5.1

Ondertiteling: Nederlands, Frans

Microcosmos
Microcosmos
Kristin Scott Thomas

Beschrijving: Microcosmos

Je ziet de insekten zo groot, van zo dichtbij, dat ze bijna menselijk worden. Want ook insekten houden zich bezig met 'gewone dingen' dingen, als wakker worden, eten, liefhebben en strijd. Soms ziet het er alleen een beetje anders uit. Een dag, een regenbui, de duisternis. Twee lieveheersbeestjes die elkaar passeren op een grasspriet, een regendruppel als een bominslag voor een tor, rupsen die slecht ritsen op de snelweg. Meegesleurd door de prachtige filmmuziek, kun je je moeiteloos identificeren met dieren waar je dagelijks over heen loopt. Prachtige beelden, die verrassen, ontroeren, verbijsteren. En met een glimlach op je gezicht draai je de band terug om 'm nog een keer te zien.

 • Beeld: 1.66:1, 16:9 Anamorphic
 • Geluid: Dolby Digital 5.1
 • Taalkeuze: Frans
 • Ondertiteling: Nederlands, Frans
 • Extra's:

Outtakes (+/- 6 min), Making of (+/- 13 min), Cast&Crew information

Deep Blue
Deep Blue
Andy Byatt


Beschrijving: Deep Blue

Hoewel meer dan tweederde van onze planeet bedekt is met water weten we meer over het maanoppervlak dan over de zeebodem. DEEP BLUE is een verbazingwekkende en goed gevulde reis naar de wereld van de zee. Ongekende diersoorten die leven op dieptes waar de mens nooit eerder kwam, de geboorte van krabben, het gevecht van de sardienen tegen roofdieren uit het water en uit de lucht, de wat onhandige pinguïns, de wrede spelletjes van de orka's om nog maar het ballet van de dolfijnen of de majestueuze bewegingen van de met uitsterven bedreigde walvissen niet te vergeten ... Deze film, die geschikt is voor kijkers van alle leeftijden, nodig je uit op een reis doorheen de natuur. Om deze onbekende wereld met meer levende soorten dan op aarde te ontdekken, waren 5 jaar van ononderbroken draaiwerk noodzakelijk. Meer dan 200 bestemmingen, 40 partnerlanden, 7000 uur rushes, extreme filmomstandigheden tot 4500 meter, technische innovaties om in alle situaties te kunnen filmen... Je gaat op ontdekking naar een onbekende planeet: de zee

Travelling Birds (1DVD)
Travelling Birds (1DVD)
Jacques Cluzaud


Beschrijving: Travelling Birds

Gedurende het hele jaar trekken overal ter wereld miljoenen vogels door het luchtruim. Het zijn allerlei verschillende soorten, van zwaluwen tot reusachtige albatrossen, van ganzen tot pelikanen en van ooievaars tot kleine zangvogels. Ze volgen oude, vaste routes, steken oceanen, woestijnen en bergen over en voltooien onvoorstelbare zwerftochten. Deze reizen markeren al sinds mensenheugenis de opeenvolging van seizoenen. Ze geven ritme aan de voortschrijdende tijd en zelfs aan het leven van de mens
zelf, beneden op de grond. Het herontdekken van onze eigen wereld vanuit het 'hoge perspectief' van vogels, het beter leren kennen en begrijpen van de wetten en regels die ten grondslag liggen aan de duizelingwekkende trektochten van de vliegende wezens. Dat is de eeuwenoude droom die de door Jacques Perrin verzamelde groep cineasten en ornithologen wilde realiseren. Jaren van voorbereiding en geduld, het gebruik van de modernste technologie, veel wilskracht en bovenal een jeugdige geest waren nodig voor deze unieke zoektocht naar het 'trekkersvolk'

Genesis
Genesis
C. Nuridsany


Beschrijving: Genesis

Een Afrikaanse verteller doet ons het ontstaan van de wereld uit de doeken. Een onwaarschijnlijk verhaal, net een sprookje. Maar dan wel een waar gebeurd sprookje, want het gaat over onze geschiedenis. De geboorte van ons universum, de vorming van de Aarde, het ontstaan van het leven, eerst in het water en daarna op het land...

March Of The Penguins
March Of The Penguins
Luc Jacquet


Beschrijving: March Of The Penguins

Elke winter vertrekken duizenden keizerpinguins op een ongelooflijke tocht door de meest onherbergzame streek op aarde; Antarctica. Gedreven door instinct verlaten ze de veilige oceaan en marcheren ze honderden kilometers over het ijs van de Zuidpool. Tijdens hun wekenlange expeditie doorheen de meedogenloze weersomstandigheden van de Pool hebben ze slechts 1 doel voor ogen; de creatie van nieuw leven...
Stem: Urbanus

Tv Series/Documentary - Planet Earth (Import)
Tv Series/Documentary - Planet Earth (Import)
David Attenborough


Beschrijving: Tv Series/Documentary - Planet Earth (Import)

AS YOU'VE NEVER SEEN IT BEFORE... The makers of The Blue Planet present the epic story of life on Earth. Five years in production, over 2000 days in the field, using 40 cameramen filming across 200 locations, this is the ultimate portrait of our planet.

A stunning television experience that combines rare action, unimaginable scale, impossible locations and intimate moments with our planet's best-loved, wildest and most elusive creatures. From the highest mountains to the deepest rivers, this blockbuster series takes you on an unforgettable journey through the challenging seasons and the daily struggle for survival in Earth's most extreme habitats.

Using a budget of unprecedented proportions, photography and unique, specially developed filming techniques, Planet Earth takes you to places you have never seen before, to experience sights and sounds you may never experience again

 • Beeld: 2.35:1 Anamorphic, WideScreen 16:9
 • Geluid: Dolby Digital 1.0
 • Taal: Engels


Knowledge Of Healing
Knowledge Of Healing
Franz Reichle


Beschrijving: Knowledge Of Healing

Knowledge of Healing is een indrukwekkende film over de Tibetaanse geneeskunst, een van de hoogst ontwikkelde geneeswijzen, die stamt uit de 8e eeuw. In tegenstelling tot de Westerse medicijnen die gemaakt worden op basis van chemische syntheses, is de Tibetaanse geneeskunst gebaseerd op het holistische principe. Het behandelt zowel fysieke als geestelijke aspecten, die samen gezien worden als een eenheid. De geneesmiddelen bestaan vooral uit stoffen uit de natuur, zoals kruiden mineralen en wortelgewassen uit de Himalaya. Nadat deze Kennis van Helen eeuwenlang floreerde werden in de jaren 1950 en 1960 de meeste Tibetaanse medische scholen verwoest door de Chinezen en werden vele artsen geëxecuteerd. In Knowledge of Healing spreekt de Dalai Lama vanuit ballingschap over de waarde van Tibetaanse geneeskunst, terwijl zijn persoonlijke arts Dr. Tenzin Chödrak de achterliggende principes uitlegt. Er worden artsen gevolgd in India en Siberië die patiënten behandelen voor chronische ziekten die in het Westen bekend staan als 'ongeneeselijk'. In Israël en Zwitserland kijken wetenschappers in hoeverre de Tibetaanse geneeskunst in het Westen kan worden toegepast. Initiatiefnemer van deze onderzoeken was de Zwitser Karl Lutz, een groothandelaar in medicijnen. Hij was de eerste in het Westen die, met verbazingwekkend veel succes, Tibetaanse medicijnen produceerde.
Taalkeuze: Tibetaans en Duits
Ondertiteling: Nederlands
Beeld: 4:3
Geluid: Dolby Digital 2.0
EXTRA:
- INTERVIEW MET DE 14E DALAI LAMA
- INTERVIEW MET DR. TERZIN

Ayurveda - Art Of Being
Ayurveda - Art Of Being
Pan Nalin


Beschrijving: Ayurveda - Art Of Being

Ayurveda (letterlijk: de wetenschapvan het leven) is één van de oudste geneeswijzen ter wereld en vindt zijn oorsprong in India. De kern van Ayurveda is het idee dat genezing wordt bereikt door het herstel van de balans tussen lichaam en geest. In de documentaire Ayurveda - Art of Being neemt de Indiaas-Franse regisseur Pan Nalin (bekend van Samsara) ons mee op een intense, zinnelijke reis door landschappen van adembenemende schoonheid in India, Griekenland en de Verenigde Staten. We zien hoe ayurvedische artsen hun patiënten behandelen met natuurlijke grondstoffen als boomschors en leem en hoe de menselijke wil ongekende kracht blijkt te bezitten. Ayurveda blijkt dicht bij het moderne leven te staan: van homeopathie tot het gebruik van schoonheidsproducten uit de natuur als shampoo en groene klei - allemaal vinden ze hun oorsprong in deze eeuwenoude geneeskunst.
Beeld: 4:3
Geluid: Engels (Dolby Digital 5.1)
Ondertiteling: Nederlands

Touched By An Angel
Touched By An Angel
Alexis Cruz

Beschrijving: Touched By An Angel - Seizoen 1

| release 2009 |

Touched by an Angel volgt de hartverwarmende en ontroerende avonturen van twee engelen, Monica en Tess, die naar aarde zijn gestuurd om mensen in nood te helpen. Een klein jongetje dat denkt dat zijn moeder is overleden, een zwanger tienermeisje dat niet weet of ze haar kindje moet houden, een journalist wiens dochter verslaafd is aan alcohol: in elke aflevering helpen Monica en Tess weer andere mensen, elk met hun eigen problemen. De boodschap van Monica en Tess is er een van liefde en hoop.
Vele bekende sterren verleende hun medewerking aan de serie waaronder Celine Dion, Bill Cosby en Jack Black, Angela Lansbury, Priscilla Presley en Luther Vandross.
Touched by an Angel werd overladen met prijzen en nominaties, waaronder 12 Image Awards, 13 Emmy-nominaties en 3 Golden Globe-nominaties. Een hemelse tv-serie!

Dit tweede seizoen bevat gastrollen van schrijfster Maya Angelou, zangeres Natalie Cole en acteurs als Stacy Keach en Elliott Gould. Touched by an Angel werd overladen met prijzen en nominaties, waaronder 12 Image Awards, 13 Emmy-nominaties en 3 Golden Globe-nominaties. Een hemelse tv-serie

Touched By An Angel - Het Beste Van Seizoen 2
Touched By An Angel - Het Beste Van Seizoen 2
Della Reese

Beschrijving: Touched By An Angel - Seizoen 2

| release 2009 |

Touched by an Angel volgt de hartverwarmende en ontroerende avonturen van twee engelen, Monica en Tess, die naar aarde zijn gestuurd om mensen in nood te helpen. In dit tweede seizoen helpen ze onder andere een zwangere vrouw die vast komt te zitten in een bankkluis, nadat haar man geprobeerd heeft de bank te beroven; een overlever van Auschwitz die zijn geloof in god is kwijtgeraakt; een stripper die zich verantwoordelijk voelt voor de handicap waarmee haar dochter is geboren, en vele anderen. In elke aflevering helpen Monica en Tess andere mensen, elk met hun eigen problemen.

Dit tweede seizoen bevat gastrollen van schrijfster Maya Angelou, zangeres Natalie Cole en acteurs als Stacy Keach en Elliott Gould. Touched by an Angel werd overladen met prijzen en nominaties, waaronder 12 Image Awards, 13 Emmy-nominaties en 3 Golden Globe-nominaties. Een hemelse tv-serie

Angel At My Table
Angel At My Table
Iris Churn

| release 2009 |

Beschrijving: Angel At My Table

De roodharige Janet (Kerry Fox, Shallow Grave, Intimacy) groeit op in een arme Nieuw-Zeelandse familie met veel broertjes en zusjes. Al op vroege leeftijd is ze anders als andere kinderen en eigenlijk haar hele leven voelt Janet zich alleen. Janet studeert, schrijft graag verhalen en woont samen met haar lievelingzusje Isabel. Als ze werk vindt als lerares, komt ze er helemaal alleen voor te staan. Ontredderd wordt ze opgenomen in een psychiatrische inrichting waar ze onterecht als schizofreen wordt gediagnoseerd. Als Janet na 8 jaar vrijkomt en naar Europa afreist vindt ze haar langverdiende succes als schrijfster.

Een prachtige film van Jane Campion (The Piano) over het leven van Janet Frame, een van Nieuw-Zeelands grootste schrijfsters.

 • Beeld: 16:9 Anamorphic
 • Geluid: Dolby Digital 2.0
 • Taalkeuze: Engels
 • Ondertiteling: Nederlands
 • Awards:

Independent Spirit Awards - 1992 Beste buitenlandse film

Toronto International Film Festival - 1990 International critics' award

Venice Film Festival - 1990 De grote jury prijs en OCIC award

 

Angel In The Family
Angel In The Family
Natasha Gregson Wagner


Beschrijving: Angel In The Family

Een weduwnaar en twee van hem vervreemde dochters keren terug naar hun oude familie huis - en hun verleden - voor een speciale Kerstviering. Samen beleven ze een ongelofelijk wonder, de terugkeer van hun overleden moeder die voor hen een boodschap brengt van verlichting, inspiratie en hoop, gereseveerd alleen voor de levende.

City Of Angels
City Of Angels
Sid Hillman


Beschrijving: City of Angels

Hoe moeilijk is het eeuwige leven van een engel? In het romantische drama 'City of Angels' zien we hoe ook engelen te maken kunnen krijgen met het nemen van zware beslissingen en het voelen van hartstocht. De engel Seth (Nicolas Cage) verblijft met andere engelen in Los Angeles, om te luisteren naar gedachten van mensen en om ze bij te staan in moeilijke tijden. Maar hij ontmoet Maggie (Meg Ryan), een chirurge die met haar beide benen op de grond staat. Seth verlangt er steeds meer naar om bij Maggie te zijn en haar te kunnen voelen, maar vanwege zijn onzichtbare bestaan is dat niet mogelijk.

What Dreams May Come
What Dreams May Come
Joe McCrackin


Beschrijving: What Dreams May Come

Chris Nielsen heeft een droom huwelijk. Zijn vrouw en soulmate Annie is mooi en kunstzinnig, hun twee kinderen zijn schatten. Het noodlot slaat echter toe als de kinderen omkomen bij een verkeersongeluk. Wanneer kort daarop ook Chris verongelukt, belandt hij in de hemel die er prcies uitziet als Annies schilderijen. Het gemis van zijn vrouw is zo ondraaglijk dat Chris bereid is alles op te geven om bij haar te zijn, maar de kloof tussen hemel en aarde is onoverbrugbaar.Dan verneemt hij dat Annie zelfmoord heeft gepleegd en naar de hel is gevoerd. Tegen beter weten in begint Chris een wanhopige zoektocht die hem naar een andere, duistere wereld voert en die meer van hem zal vergen dan hij ooit voor mogelijk had gehouden.

Pay It Forward
Pay It Forward
Kevin Spacey


Beschrijving: Pay It Forward

Stel je voor. Je doet iemand een hele grote gunst en zegt hem of haar dat hij of zij je niets terug moet geven, maar die gunst aan drie andere mensen moet verlenen, die elk op hun beurt opnieuw drie anderen een gunst moeten doen, enzovoort, tot je een toestand van universele vriendelijkheid en fatsoenlijkheid bereikt. Onmogelijk?
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Taal: Nederlands
Ondertiteling: Engels

Angels In America (2DVD)
Angels In America (2DVD)
Al Pacino


Beschrijving: Angels In America (2DVD)

Al Pacino, Meryl Streep en Emma Thompson zijn een indrukwekkende cast voor regisseur Mike Nichols' epische verfilming van ANGELS IN AMERICA, het met een Pulitzerprijs bekroonde toneelstuk van Tony Kushner, die zelf het scenario verzorgde.
Extra:
Interactieve menu's
Directe scènetoegang
Taalkeuze Dolby Digital 5.1: Engels, Dolby Surround 2.0: Engels, Frans
Ondertiteling: Nederlands, Engels, Frans, Noors, Deens, Fins, Grieks, IJslands, Pools,
Voor Slechthorenden: Engels

Holy Man
Holy Man
Eddie Murphy


Beschrijving: Holy Man

De altijd hilarische Eddie Murphy schittert samen met Jeff Goldblum (Dr. Dolittle) (Jurassic Park) (Jerry Maguire) en Kelly Preston in een verfrissende en grappige filmhit die het 'shoppen' verheft tot een bijna religieuze ervaring!
Een gestresste Senior Executive van de Good Buy Home Shopping zender, Ricky Hayman (Goldblum) hoopt op een wonder dat de belabberde kijkcijfers weer doet stijgen en zijn baan zal redden. Dan, vanuit het niets, komt "G" (Murphy) in zijn leven! Een extravagante, inspirerende goeroe, die de gewoonte heeft precies dáár te verschijnen waar hij niet echt gewenst is. 'G' zorgt er voor dat hij 'toevallig' net lang genoeg in beeld blijft, zodat zijn onweerstaanbare "ster" kwaliteiten niet ongezien blijven en het duidelijk wordt dat hij ervoor kan zorgen dat Ricky's zender de oppepper krijgt die zo nodig is. Gastrollen worden vertolkt door beroemdheden in een hele serie komische informatieve commercials.
Beeld: 16:9
Taal/Geluid: 5.1 Dolby Digital: Duits/Engels
Ondertiteling: Duits/Nederlands


Motorcycle Diaries
Motorcycle Diaries
Gael García Bernal

Beschrijving: Motorcycle Diaries

In 1952 trokken twee jonge Argentijnen, Ernesto Guevara en Alberto Granado, samen op reis door Latijns-Amerika om de échte wereld buiten Buenos Aires te verkennen. Ernesto is een 23-jarige student geneeskunde die gespecialiseerd is in lepra-onderzoek en op het punt staat zijn diploma te halen ; Alberto is 29 en werkt als biochemicus in een kliniek. De film vertelt niet alleen de belevenissen van het avontuurlijke duo, maar ook hun confrontatie met de onrechtvaardigheden van een onverbiddelijk klassensysteem. Met hun uitgesproken zucht naar avontuur beginnen de vrienden hun hachelijke reis op een oude afgetakelde Norton 500 uit 1939. Alhoewel de oude motor het reeds na enkele maanden begeeft, besluiten ze voort te trekken met de middelen die zij onderweg kunnen vinden. Naarmate hun reis vordert worden zij steeds meer geconfronteerd met wisselende geografische maar ook sociale en culturele invloeden die een diepe indruk op hen nalaten. Wanneer ze tenslotte in een lepra-gemeenschap in het Peruviaanse Amazonegebied belanden, wordt bij beide mannen een bewustwordingsproces tot gang gebracht dat hun latere politieke en sociale ambities zal bepalen.Geïnspireerd op de dagboeken van zowel Alberto Granado als de man die later bekend zou worden als, is ( The Motorcycle Diaries ) op de eerste plaats een zoektocht naar het innerlijke en naar de origines van een revolutionaire geest.

Tierra
Tierra
Carmelo Gómez


Beschrijving: Tierra

De relatie tussen natuur, mens en kosmos is ook in deze derde film van Julio Medem een terugkerend thema. In Tierra worsteld de 30-jarige hoofdpersoon Angel met zijn half aardse en half bovenaardse identiteit. Uiteindelijk spitst zijn conflict zich toe op de keuze die hij moet maken tussen twee uitzonderlijke, maar tegengestelde vrouwen.
Geluid: Spaans DOLBY 5.1
Ondertiteling: Nederlands, Frans
Beeld:16:9 (2.35:1)
Extra's:
Original Theatrical Trailer
Making of (+/- 20 min)
Cast & Crew Information
Photo Gallery

Kundun
Kundun
Tenzin Thuthob Tsarong


Beschrijving: Kundun

In 1937 wordt Tenzin Gyatso op tweejarige leeftijd erkend als de veertiende reïncarnatie van de Dalai Lama. Het jongetje wordt met zijn familie overgebracht naar de Tibetaanse hoofdstad Lhasa, waar hij door boeddhistische monniken wordt opgeleid tot spiritueel en politiek leider van Tibet. Na de tweede wereldoorlog wordt de vreedzame Tibetaanse samenleving bedreigd door het sterk antireligieuze leger van de Chinese communistenleider Mao Tse-tung. Een meditatief portret over de geestelijke leider van Tibet vanaf zijn vroege jeugd tot aan zijn noodgedwongen vlucht voor het maoïstische geweld in 1959 naar India, waar hij nog steeds in ballingschap leeft..

Himmel Uber Berlin
Himmel Uber Berlin
Bruno Ganz

Beschrijving: Himmel Uber Berlin

Damiel is een engel, die samen met andere engelen boven Berlijn zweeft om de eenzame en verdrietige inwoners te helpen. Na eeuwen als engel te hebben geleefd, wil hij eigenlijk eens als normaal mens van vlees en bloed leven, om te zien wat hij allemaal mist en om ook eens van de geneugten van de mens te proeven. Dan ontmoet hij een circusacrobate, en nu weet hij zeker dat hij liever tot de levenden wil behoren.

Sixth Sense, The
Sixth Sense, The
Bruce Willis

Beschrijving: Sixth Sense

Hollywood superster Bruce Willis (Armageddon, The Siege) zet een grootse prestatie neer in deze huiveringwekkende psychologische thriller, die door critici een van de beste films van het jaar genoemd wordt! Dr. Malcolm Crowe (Willis) is een vooraanstaand kinderpsycholoog, die wordt gekweld door de pijnlijke herinnering aan een geestesziek patientje, dat hij in het verleden niet heeft kunnen helpen. Wanneer hij Cole Sear (Haley Joel Osment - ForrestGump) ontmoet, een bang en verward achtjarig jongetje met dezelfde problemen, probeert Dr. Crowe deze geschiedenis hoe dan ook recht te zetten door Cole te helpen waar hij kan. Desondanks is Malcolm niet voorbereid op de waarheid achter Cole's kwellingen: ongewild een angstaanjagende verschijningen van dolende bewoners uit het rijk der doden! De meeslepende intensiteit van de ontdekking van Cole's zesde zintuig is ijzingwekkend en heeft voor hen beiden mysterieuz een onvoorspelbare gevolgen!

Signs
Signs
Mel Gibson

Beschrijving: Signs

Het leven van voormalig dominee Graham Hess (Mel Gibson) en zijn gezin verandert op slag als een vreemd verschijnsel zich voordoet op hun graanveld: een ingewikkeld patroon van cirkels en lijnen. Wat moet dit voorstellen en waarom gebeurt dit? Als hij samen met zijn broer Merril (Joaquin Phoenix) op zoek gaat naar de betekenis achter deze mysterieuze tekens, ontdekken ze dat ze niet de enigen zijn die vreemde gebeurtenissen waarnemen. Is het toeval of is er werkelijk iets bovennatuurlijks gaande... Van de maker van 'The Sixth Sense' en 'Unbreakable', M. Night Shyamalan, komt deze zenuwslopende spannende thriller over geloven in wonderen of het accepteren van het toeval. Welk type mens ben jij?

4 Elements
4 Elements
Jiska Rickels


Beschrijving: 4 Elements

4 Elements toont op een poëtische wijze de mens in zijn strijd met de vier oerelementen. Vier plaatsen op aarde waar kameraadschap en wederzijds vertrouwen nog van levensbelang zijn. In Vuur bestrijden Russische brandweermannen bosbranden in Siberië. In Water takelen vissers in Alaska kingcrabs op uit de Beringzee. In Aarde dalen we af met Duitse mijnwerkers. In het slotdeel Lucht volgen we de fysiek en mentaal martelende trainingen van de kosmonauten en astronauten voor hun lancering naar het International Space Station

Raging Sharks
Raging Sharks
Vanessa Angel


Beschrijving: Raging Sharks

Een buitenaards object stort neer in de Bermudadriehoek en veroorzaakt een ongewoon fenomeen: magnetische pulsen die de haaien helemaal gek maken. De pulsen worden geregistreerd door het Oceania-lab, een seismisch onderwaterlaboratorium. Dr. Mike Olsen, zijn vrouw Linda en de overige medewerkers zien hoe honderden haaien zich verzamelen rond een "krachtveld" op de oceaanbodem. Het ongekende schouwspel stelt ze voor een groot raadsel...

Natural History Wereld Wonderen De Nijl / De Geest van de Jaguar
Natural History Wereld Wonderen De Nijl / De Geest van de Jaguar
-


Beschrijving: Natural History Wereld Wonderen De Nijl / De Geest van de Jaguar

 • De Nijl:

Een legendarische rivier Dit is het fascinerende verhaal van de Nijl.De serie neemt je mee hoog boven de rivier zelf, door droge woestijnen en dampige jungles, over besneeuwde bergen en diep in de meren op zoek naar de verloren steden.De serie volgt de Blauwe Nijl vanaf de Ethiopische hoogvlakten, waarna hij in een kloof naar beneden dendert en overvloeit in de Witte Nijl. Ontdek de geschiedenis van de langste rivier ter wereld.

 • De Geest van de Jaguar:

Centraal-Amerika en de Caraïben zijn een natuurlijke eenheid, zowel geografisch als biologisch. Een streek vol leven, kleuren en cultuur.De regio bezit meer spectaculaire - en vaak unieke - plant- en diersoorten dan welke andere plaats ook ter wereld en enkele fascinerende culturen zoals die van de Maya's, de Taino en de Azteken. In deze film ontdekken we de aangrijpende relaties die er bestaan tussen de mensen, de wilde dieren en de omgeving.

Mythen en Mysterien (3DVD)
Mythen en Mysterien (3DVD)
-

Beschrijving: Mythen en Mysterien (3DVD)

Op verschillende manieren beantwoord deze 3-delige DVD reeks Mythen en Mysteriën, de raadsels en verschillende vragen van onze wereld, die de mensheid sinds jaar en dag bezighouden.

Weg Naar Mekka
Weg Naar Mekka
Johannes Bucher

Beschrijving: Weg Naar Mekka

| september 2009 |

De weg naar Mekka is een tiendelige persoonlijke ontdekkingsreis van Jan Leyers doorheen de wereld van de islam, op zoek naar het hart van de moslimwereld in Noord-Afrika en het Midden-Oosten, en met als eindbestemming de heilige stad Mekka. Hij trekt op zoek naar antwoorden, op zoek naar de achterkant van de moslimtong. Hoe zit het nu echt met de moslims, van Marokko tot Saoedi-Arabie? Hoe denken en voelen ze, hoe leven ze, hoe zit het met de moslims, hoe kijken ze naar het Westen en hun eigen islam? Jan dringt steeds dieper door tot het hart van de islam en van de moslims, richting Mekka, waar het allemaal begon. De weg naar Mekka brengt Jan van het idyllische maar onderhuids smeulende Marokko naar het verscheurde Algerije en het onbekende Libie. Het ambitieuze en toeristische Egypte blijkt een broeinest van fundamentalisme. Via Jordanie en Palestina trekt hij naar het noorden, naar schurkenstaat Syrie en het weer eens verwoeste Libanon. En ten slotte via een Turkije zoals we het nog niet kenden over het eigenzinnige Iran, met een tussenstop in het ultra kapitalistische Qatar, naar het einddoel: het mysterieuze Saoedi-Arabie. Op zijn lange reis praat Jan met moslimgeleerden, maar ook met de gewone moslim op de straat. Hij wordt ingewijd in de islam en bezoekt bijzondere plaatsen en mensen die in het moslimgeheugen gegrift staan. Maar Jan ontmoet ook mensen die hem door hun vastberadenheid en waardigheid de mond snoeren. Naarmate Jan dieper in de moslimwereld doordringt, wordt het verhaal boeiender en complexer. Steeds meer krijgt hij het gevoel dat hij rondtrekt in een vreemde wereld en een vreemde cultuur. In een manier van denken die blijkbaar fundamenteel verschilt van de onze. Maar welke conclusie moeten we nu trekken uit De Weg naar Mekka? Een ding is in elk geval zeker: het zal aartsmoeilijk worden om nadien nog onbekommerd de onverdraagzame de politiek correcte slogans te hanteren die tot op heden bij ons het debat over de islam bepalen.

Samsara (1DVD)
Samsara (1DVD)
Neelesha BaVora


Beschrijving: Samsara

Geleid door Apo trekt een karavaan lama's door de bergen op zoek naar Tashi, een briljante leerling die gedurende drie jaar afgezonderd in een afgelegen hermitage leefde om te mediteren. Tashi wordt terug naar het klooster gebracht, waar hij langzaam van zijn diepe trance herstelt. De terugkeer van Tashi heeft echter onverwachte resultaten. Ondaks het feit dat zjn leven gewijd was aan zijn spirituele ontwikkeling, ervaart hij een verassende ontwaking van zijn seksuele gevoelens. Deze gevoelens vallen samen met zijn reis naar een dorpje waar hij de oogst moet zegenen. Hij omtmoet er Pema, ene mooie jonge vrouw. Het is liefde op het eerste gezicht. Een spiritueel liefdesdverhaal dat zich afspeelt in het majestueze Himalayalandschap (Ladakh).

Staya Erusa
Staya Erusa
Harry Beckers

Beschrijving: Staya Erusa

Deze film neemt u mee op een fascinerende reis door ons bewustzijn en ons universum... een reis zoals u nog nooit heeft meegemaakt. Welkom bij een nieuwe manier van denken om de problemen, uitdagingen en mysteries van onze wereld te begrijpen. Door het onzichtbare visueel te maken (animaties) en diepgaande interviews met Uri Geller, vooraanstaande wetenschappers en schrijvers en de diepgaande inzichten van Harry Beckers, maakt u kennis met bewustzijn, leven en dood, en het leven ná de dood. Deze nieuwe inzichten kunnen een fundamentele verandering betekenen, zowel voor uzelf als voor de samenleving.
WORLD LIBRARY
Staya Erusa neemt u mee in een zoektocht naar een breder bewustzijn. Deze 'notion picture' is het begin van een serie van films (World Library), waarin de diepe inzichten worden uitgelegd. In volgende delen worden de onderwerpen verder uitgediept en nader verklaard. Deze film is het begin van een lange reis en laat u een voorproefje zien van wat komen gaat. Door een bredere en nieuwe kijk op dingen kunnen oplossingen worden gecreëerd. Samen zullen we de wereld veranderen! Reis mee met Ronald Jan Heijn en 'Find the Book of Knowledge'. De reis duurt 99 minuten en is Nederlands ondertiteld.

Waarom Vertrok Bodhi - Dharma Naar Het Oosten?
Waarom Vertrok Bodhi - Dharma Naar Het Oosten?
Hae-Jin Huang


Beschrijving: Waarom Vertrok Bodhi - Dharma Naar Het Oosten?

Een oude Zen-meester, een onzekere leerling en een wees kind omringd door natuurelementen: water, vuur, aarde, wind en lucht. In een klein vervallen klooster, verscholen in de bergen, woont een oude Zen-meester
met zijn volgelingen: Kibong, een jonge monnik die de stad ontvlucht is en Haejin, een kind. Op een dag doodt Haejin per ongeluk een vogel waardoor een vogelpaar wreed gescheiden wordt. De vogel die achterblijft volgt hem op de voet en dat leert Haejin het fundamentele leed van het leven te begrijpen: de dood en het vluchtige van het leven, de verbondenheid en de passies, de zonde en angst. Voordat de oude monnik sterft, geeft hij Kibong de opdracht zijn lichaam na zijn sterven te verbranden. Kibong moet de crematieceremonie 's nachts uitvoeren, in de bergen en in zijn eentje. De vlammen flakkeren de hele nacht op en vernietigen de muur tussen leven en dood, tussen goed en kwaad en dit geeft Kibong een ervaring die woorden overstijgt.

Mysterious Forces Beyond 1
Mysterious Forces Beyond 1
-


Beschrijving: Mysterious Forces Beyond 1

Er is meer tussen hemel & aarde dan wij waarschijnlijk ooit zullen kunnen bevatten. De documentaires van Mysterious Forces Beyond proberen verklaringen te geven over onderwerpen die de mensheid al eeuwen lang bezig houden.
DVD 1 - De geheimen van de hemel
Engelen op aarde
Zijn er engelen aan het werk op deze aarde? Vele verklaringen van ooggetuigen wijzen erop dat er daadwerkelijk engelen een helpende hand toesteken om ons in moeilijke tijden bij te staan.
Wonderen
Zowel in het heden als in het verleden zijn er verhalen over allerlei eventuele wonderen die zouden hebben plaatsgevonden. Vinden deze claims alleen oorsprong in religieuze kringen of is er daadwerkelijk bewijs.
Dromen
Dromen hebben volgens veel mensen een voorspellende waarde. Reeds in de bijbel worden voorbeelden beschreven. Maar is er echt wetenschappelijk bewijs dat het nut en de eventuele paranormale kracht van onze dromen kan verklaren.
DVD 2 - De mysteries van de dood
Ontmoetingen met overledenen
In de Griekse oudheid reisden achtergebleven familie leden naar de zogenaamde orakels van de dood om contact te zoeken met de overledenen. Ook tegenwoordig proberen mensen contact te zoeken met hun gestorven familieleden. Is dit ook daadwerkelijk mogelijk?!
Reïncarnatie
Is het mogelijk om m.b.v. hypnose ervaringen in een zogenaamd vorig leven opnieuw te beleven? Wat zijn de wetenschappelijke bewijzen van reïncarnatie? En hoe gaat een sessie precies in zijn werk?
Bijna dood ervaringen
Iedereen kent wel verhalen van mensen die een 'bijna dood' -ervaring hebben gehad. Ze spreken dan vaak over een helder licht. Wat is de wetenschappelijke verklaring voor de ervaringen die deze mensen beleefd hebben?
.

Blindsight
Blindsight
Lucy Walker


Beschrijving: Blindsight

Tegen de adembenemende achtergrond van de Himalaya volgt Blindsight het aangrijpende avontuur van zes Tibetaanse tieners die proberen de Lhakpa Ri, een bergkam van 23.000 voet hoog aan de noordkant van de Mount Everest te beklimmen. Een gevaarlijke reis wordt al snel een schijnbaar onmogelijke uitdaging als je er rekening mee houdt dat de tieners blind zijn. Tibetanen gaan er vanuit dat blinden door demonen worden bezeten, waardoor de kinderen gemeden worden door hun ouders, geminacht door hun dorpen en verworpen door de maatschappij. Gered door Sabriye Tenberken - een blinde opvoedster en avonturier die de eerste school voor blinden in Lhasa oprichtte - nodigen de leerlingen de beroemde blinde bergbeklimmer Erik Weihenmayer uit om hun school te bezoeken, nadat ze de verhalen gehoord hebben over zijn verovering van Mount Everest. Erik trekt naar Lhasa en inspireert er Sabriye en haar studenten Kyila, Sonam Bhumtso, Tashi, Gyenshen, Dachung en Tenzin om hem hen te laten leiden naar een plek hoger dan ze ooit geweest zijn..

Bijbel Mysteries (4DVD)
Bijbel Mysteries (4DVD)
-


Beschrijving: Bijbel Mysteries (4DVD)

Het meest invloedrijke boek in de wereld is toch wel de bijbel. Het boek staat vol verhalen & vertellingen waar miljoenen mensen hun dagelijks leven op afstemmen. Maar wat zegt de wetenschap nu eigenlijk over deze beroemde gedeeltes. Een onderzoeksteam van de BBC gaat op zoek naar de waarheid.
DVD: 1 Wie vermoorde Jezus Christus.
Wat is het ware verhaal volgens geschiedkundige achter de veroordeling en dood van Jezus. Maria Magdelena Een prostituee, een vriendin of zelfs de vrouw de Jezus. Wat is er echt bekend over deze vrouw. De discipelen De verspreiders van Christendom, wie waren deze mannen en waar kwamen ze vandaan.
DVD: 2 Koning Herodes
Deze door de Romeinen aangestelde koning der Joden wordt gezien als wreed heerser. Wat is er bekend over hem?
David & Goliath Het verhaal van David die de reus Goliath versloeg is waarmee de latere koning David beroemd werd.
Echter in zijn regeerperiode speelde er meer belangrijke gebeurtenissen.
DVD: 3 De val van de stad Jericho
Het verhaal van Joshua die de muren van de stad Jericho liet instorten is bij iedereen bekend. Wetenschappers gaan opzoek naar de oorsprong van dit verhaal. Jozef: de onderfarao van Egypte Over Jozef zijn veel verhalen in de bijbel. Gelukkig bieden de hiërogliefen van de oude egyptenaren uitkomst bij het onderzoek over deze belangrijke bijbels figuur.
DVD: 3 Peterus
De grondlegger van het christendom vertrok naar Rome om daar het geloof te verspreiden. Hoe zorgde hij er voor dat Rome dit geloof omarmde. Openbaringen: Het einde der tijden Veel mensen lezen in het bijbelgedeelte Openbaringen o.a het einde van de wereld en het bestaan van de duivel. Wat is de wetenschappelijke verklaring.

Milarepa
Milarepa
Jamyang Nyima


Beschrijving: Milarepa

Milarepa vertelt het intrigerende verhaal van de man die ooit Tibets grootste spirituele leraar zou worden. Op jonge leeftijd verliest Milarepa zijn vader, waarna zijn oom en tante het
familiefortuin afpakken. Teleurgesteld en woedend leert hij zwarte magie om zich te wreken. Als hij zich realiseert dat zijn acties dood en verderf voor zijn eigen familie brengen,
komt hij tot inzicht. Milarepa, de tweede Bhutaanse speelfilm ooit, is een kroniek van het 11e eeuwse Tibet. Neten Chokling (die eerder te zien was in The Cup) toont in zijn debuutfilm, opgenomen in de adembenemende landschappen van de Spiti vallei op de grens van India en Bhutan, hoe Milarepa (1052-1135) op jonge leeftijd de eerste stappen zette naar zijn spirituele rijkdom. Waargebeurd en gebaseerd op eeuwenoude Boeddhistische en Tibetaanse tradities; negen honderd jaar na zijn dood blijft Milarepa - een visionair, tovenaar, heilige en dichter – Tibets grootste mysticus..

Moses Code
Moses Code
Michael Beckwith


Beschrijving: Moses Code

Aan de basis van The Moses Code ligt de werkelijke functie en beoefening van de Wet van Aantrekking. Deze Wet gaat om het "verkrijgen" van de dingen die je wilt, dingen waarvan je denkt dat ze meer bevrediging in je leven zullen brengen. Maar wat als dat slechts de eerste stap is en het ontcijferen van The Moses Code meer afhangt van wat jij bereid bent te "geven" dan te "krijgen"? Het zou betekenen dat je al over de vaardigheden beschikt om alles wat jij je ooit gewenst hebt te manifesteren, en wel nu!

En dat je de mogelijkheid, zelfs de verantwoordelijkheid hebt om die goddelijke energie in te zetten voor meer dan alleen het verkrijgen van geld, een mooiere auto of de perfecte relatie. Je bent hier om de kracht van het goddelijke zelf aan te wenden en een wereld te creëren die gebaseerd is op de wetten van mededogen en vrede. Dat is de taak die hier voor je ligt. Welkom bij The Moses Code.

Conversations With God
Conversations With God
Henry Czerny


Beschrijving: Conversations With God

Neale's wereld brokkelt langzaam af, omdat hij moeite heeft met de verantwoordelijkheden die zijn leven met zich meebrengt, hij heeft geen huwelijk, geen werk en huis. Als klap op de vuurpijl breekt Neale zijn nek bij een vreselijk auto-ongeluk, hij kan nergens heen en heeft niemand om mee te praten. Hopeloos en teleurgesteld zwerft Neale door de straten van Ashland, Oregon, dakloos en pijnelijk bewust van het feit dat hij zijn leven door zijn vingers heeft laten glippen. Compleet gefrustreerd is Neale furieus op God en vraagt een verklaring voor de situatie waar hij in is beland. Tot zijn grote verbazing antwoord God…en dat is het begin van een dialoog tussen hem en God, die het leven van Neale ingrijpend zal veranderen. Gesterkt door de lessen die hij leert door zijn zelfonderzoek besluit Neale zijn kennis te delen met de wereld door zijn correspondentie tussen hem en God op te nemen en in boekvorm uit te geven. Zijn boeken worden wereldwijd miljoenen keren verkocht, hij geniet van zijn succes. Voor velen is Neale uitgegroeid tot een spirituele boodschapper. Na jaren getob over zijn leven, is Neale overtuigd van het feit dat niemand alleen is in het leven, en God altijd met ons / in ons is om ons de weg te leiden.
Beeld: 16:9
Geluid: Engels (Dolby Digital 5.1)
Ondertiteling: Nederlands
Extra's: Interview met Neale Donald Walsch (KRO tussen hemel en aarde).

Siddhartha
Siddhartha
Shashi Kapoor


Beschrijving: Siddhartha

Siddhartha volgt de spirituele tocht van een rusteloze jonge brahmanenzoon, die zijn huis verlaat om innerlijke rust te vinden. Als zoon van een rijke Indiase familie geeft Siddhartha al zijn bezittingen op en begint aan een pelgrimstocht door India. Als asceet in de bergen mediteert en vast hij, maar vindt de waarheid niet. Zwervend als bedelmonnik hoort hij spreken over de Boeddha, maar ook de grote Meester kan hem niet helpen. Siddhartha stort zich in het wereldse leven, wordt minnaar van de courtisane Kamala, verwerft rijkdom en bezit, totdat hij beseft dat ook dit niet is waar hij naar zoekt. Als Siddhartha als veerman gaat werken, vindt hij uiteindelijk een manier om tot zijn ware zelf te komen.

Siddhartha werd door Conrad Rooks gefilmd in het prachtige Noorden van India. Verantwoordelijk voor de cinematografie is de legendarische Sven Nykvist, bekend door zijn werk met Ingmar Bergman, Woody Allen, Roman Polanski en vele anderen. Nykvists beelden maken Siddhartha's zoektocht tot een visueel gedicht.

One - The Movie
One - The Movie
Ward Powers

Beschrijving: One - The Movie

Wat is het doel van het leven? Een man van middelbare leeftijd besluit het leven van alledag achter zich te laten om antwoord op deze vraag te vinden. Gewapend met een videocamera en een lijst met twintig vragen gaat hij op pad. Wonderbaarlijk genoeg wordt hij op zijn zoektocht geholpen door de meest bekende spirituele leiders, schrijvers, denkers en iconen van onze tijd, zoals Deepak Chopra, Barbara Marx Hubbard, Ram Dass, One.The Movie geeft antwoorden op vragen die van alle tijden en culturen zijn én neemt je mee op een spannend avontuur dat de manier waarop je de wereld ziet voorgoed kan veranderen.

How To Cook Your Life
How To Cook Your Life
Doris Dörrie

Beschrijving: How To Cook Your Life

Een bijzondere documentaire over de kunst van het koken én de kunst je leven te koken, zonder dat het verbrandt, overkookt of te zout smaakt. How to Cook Your Life is geïnspireerd op Zen Meester Dogen's boek Instructies van de Chefkok, waarin het koken wordt gebruikt als een metafoor voor het ontwikkelen van onze spiritualiteit. Of, zoals regisseur Dörrie het zegt: "De manier waarop een persoon omgaat met de ingrediënten voor een maaltijd, zegt veel over die persoon." How to Cook Your Life leert ons dat het mogelijk is Boeddha te ontdekken in de eenvoudigste kookhandelingen, zoals in het wassen van rijst of het kneden van deeg. Zo ontstaat er een reflectie over ons eigen gedrag en de manier waarop wij ons verhouden tot de wereld. Meesterkok Edward Espe Brown wordt gevolgd bij lezingen, in de keuken en bij kookcursussen. Naast kok is Brown filosoof en Zen-leermeester, maar ook schrijver van de Tassajara kookboeken. Doris Dörrie is bekend van haar prijswinnende film Bin Ich Schönn en de voor de Gouden Beer genomineerde Cherry Blossoms (Kirschblüten - Hanami).

Koyaanisqatsi/Powaqqatsi
Koyaanisqatsi/Powaqqatsi
-

Beschrijving: Koyaanisqatsi/Powaqqatsi

Koyaanisqatsi contrasteert de serene schoonheid van de natuur met het waanzinnige gedreun van de hedendaagse, verstedelijkte samenleving. Adembenemende beelden worden verenigd met constant aanwezige indringende Award winnende filmmuziek: het is 'origineel en fascinerend. (People). De combinatie van verbluffend mooi camerawerk met de verfijnde muziek van de Award winnende componist Philip Glass, maakt Powaqqatsi tot een 'adembenemende belevenis die op vele vlakken zijn uitwerking niet mist, emotioneel, spiritueel, intellectueel en esthetisch' (The Hollywood Reporter)!

National Geographic - Maya Cultuur
National Geographic - Maya Cultuur
-

Beschrijving: National Geographic - Maya Cultuur

De ontdekking van 16 skeletten van een koninklijke Maya familie in een massagraf biedt aanwijzingen voor de oplossing van een eeuwenoud mysterie: waar ging de Mayacultuur aan ten onder? Door deze belangrijke archeologische vondst kunnen we eindelijk een antwoord op die vraag krijgen. Met behulp van de nieuwste forensische technieken, computersimulaties en recreaties ontvouwt zich een schokkend relaas over seks, hebzucht en rivaliteit in de koninklijke familie. Is de onderlinge strijd binnen de adellijke families de oorzaak van de ondergang van de Mayacultuur?

Bonusfilm: De bergen van de Maya's
De Maya bergen van Belize behoren tot het ruigste en meest onbedorven gebied in Midden-America. Waarom bevolkten de Maya's 1000 jaar geleden juist deze afgelegen gebieden?.

Mystery Of The Maya
Mystery Of The Maya
Juan Carlos Colombo


Beschrijving: Mystery Of The Maya

Diep in de jungles van Mexico en Guatemala liggen de legendarische piramides, tempels en paleizen van de Maya's. Terwijl Europa nog steeds in de Middeleeuwen leefde, hadden de Maya's het heelal al in kaart gebracht, een eigen schrift, en liepen ver vooruit op het gebied van wiskunde en kalenders.

Geheel gefilmd op locatie bij verschillende heilige plaatsen in Centraal Amerika, zoals de ruïnes van Palenque, Tikal, Tulum, Chich'en Itz'a, Copan en Uxmal, onderzoekt MYSTERY OF THE MAYA de cultuur, wetenschap en geschiedenis van dit verbazingwekkende volk.

Mysteries Of Egypt (IMAX)
Mysteries Of Egypt (IMAX)
Omar Sharif


Beschrijving: Mysteries Of Egypt (IMAX)

Egypte, het land van de monumentale bouwwerken, de schier eindeloze landschappen, de heftige woestijnen en de mysterieuze schatten. Het land van de farao's, de mummies, de piramides en Toetanchamon. Al die fraaie bezienswaardigheden komen in deze productie aan bod. Omar Sharif is daarbij de gastheer van de kijker. Het feit dat deze adembenemende documentaire speciaal voor IMAX op 70 millimeter is gefilmd geeft er via een sublieme beeldkwaliteit een extra dimensie aan. Eerder was deze film te zien in Omniversum in Den Haag, het grootbeeldfilmtheater van Nederland. ..

Maya Box
Maya Box
-


Beschrijving: Maya Box

Kijk mee in de wereld van de maya cultuur met al zijn wonder en mystiek..

Indian In The Cupboard
Indian In The Cupboard
Richard Jenkins


Beschrijving: Indian In The Cupboard

Op zijn verjaardag krijgt de 9-jarige Omri een plastic indiaan van zijn beste vriend, een kastje van zijn broer en een sleutel van zijn moeder en daarmee komt de indiaan tot leven! Alles wat Omri in het kastje stopt, wordt werkelijkheid...maar de indiaan is voor hem wel heel speciaal. Zij worden vrienden en samen beleven ze een fantastisch avontuur vol met wonderen en opwindende, boeiende gebeurtenissen. De perfecte familiefilm van scriptschrijver Melissa Mathison en regisseur Frank Oz. (A Muppet Christmas Carrol).
Beeld: 1.78:1 Anamorphic Widescreen
Geluid: Dolby Digital 5.1 Engels; Dolby Surround Nederlands, Duits,
Hongaars, Zweeds
Ondertiteling: Nederlands, Engels voor doven en slechthorenden, Engels, Arabisch, Bulgaars, Tjechisch, Fins, Duits, Hongaars, Ijslands, Noors, Pools, Roemeens, Zweeds, Turks
Extra's: Foto Galerij, Talent Documenten en Commentaar van de Regisseur.

De verloren schat van de tempelridder
De verloren schat van de tempelridder
Julie Grundtvig Westen


Beschrijving: De verloren schat van de tempelridder

Zoals elk jaar brengen de 12 jarige Katrine en haar vrienden de zomer door op het Deense eiland Bornholm. Maar dit jaar wordt niet als elk jaar... Er is een oud boek dat verhaalt over de kastelen die de tempelridders op Bornholm hebben gebouwd. Er is een schatkaart. Er zijn geheimzinnige mannen in zwarte mantels. Als dan ook nog de lokale priester Johannes wordt vermoord besluiten Katrine en haar vrienden zich ermee te bemoeien. Dan begint een spannende zoektocht die uiteindelijk naar een ongelofelijk geheim leidt.

Opal Dream
Opal Dream
Adam Morgan


Beschrijving: Opal Dream

Kellyanne, de negenjarige dochter van een opaaldelver (Vince Colosimo). Dat Pobby en Dingan onzichtbaar zijn is niet vreemd want ze zijn de denkbeeldige vriendjes van Kellyanne maar zij is erg gelukkig met de twee. Dat in tegenstelling tot haar barse oudere broer Ashmol die meent dat zijn zusje eens volwassen moet worden. Als Pobby en Dingan plotseling verdwijnen krijgt Kellyanne een mysterieuze ziekte. Tegen alle verwachting in is het Ashmol die de gemeenschap oproept te helpen in de zoektocht naar de beide 'vermiste personen'. De zoektocht maakt heel wat indruk in het plaatsje, niet alleen op Ashmol maar op alle betrokkenen en gezamenlijk komen ze erachter dat ze niet alles eerst hoeven te zien om het te geloven. Opal Dream is het grappige, hoopgevende en hartverwarmende verhaal van de bizarre en onverklaarbare verdwijning van Pobby en Dingan, Kellyanne's denkbeeldige vriendjes en de impact die dat heeft op haar familie en de hele gemeenschap. Het verhaal wordt verteld door de ogen van Ashmol, de elfjarige broer van Kellyanne.

Great Indian Wars 1540-1890
Great Indian Wars 1540-1890
Ron Meyer

Beschrijving: Great Indian Wars 1540-1890

| release 2009 |

The Great Indian Wars 1540-1890 toont de belangrijkste gebeurtenissen en gevechten uit die vreselijke periode waarbij duizenden het leven lieten in beide kampen. Deze DVDbox bevat een chronologisch verslag van alle veldslagen en brengt de hoofdrolspelers aan beide zijden uitgebreid in beeld: Kolonel Koster, Wild Bill Hickock, Geronimo, Crazy Horse en natuurlijk Sitting Bull. Tevens bevatten de dvd's nooit eerder getoonde historische beelden en landkaarten die de veldslagen en de geschiedenis van de oorspronkelijke bewoners, hun tegenstanders en hun strijd nog beter in beeld weten te brengen.

Big Bear
Big Bear
Gordon Tootoosis

Beschrijving: Big Bear

DEEL 1: Big Bear is het epische verhaal over het indianen stamhoofd Chief Big Bear en zijn volk "The Cree". Zijn volk wordt gedwongen in reservaten te leven en Big Bear voert een strijd tegen de onderdrukkers. Zijn vasthoudendheid heeft een hongersnood onder zijn volk tot gevolg waardoor de stam en zijn familie dreigt uit elkaar te vallen. Na jaren lang verzetten tegen het vredesverdrag (Treaty Six) met de Canadese regering moet Big Bear een keuze maken tussen vrijheid en het tekenen van het bedrag; wat voedsel voor zijn volk betekend...

DEEL 2: De spanningen tussen de Canadese regering en Big Bear en zijn strijders lopen op en de hongersnood duurt inmiddels al 10 jaar.
Als de strijders horen van een opstand keren ze tegen het leiderschap van Big Bear en hij verliest de macht over zijn volk. Onder leiding van zijn zoon Little Bad Man en de leider van de strijders Chief Wandering Spirit beginnen ze een aanval tegen de kolonie van Frog Lake. Door deze aanval wordt de kans op een vredige oplossing erg klein en het gevecht escaleerd als de strijders uit elkaar worden gedreven door de kanonnen van het Canadese leger. Big Bear zich gevangen nemen in hoop zijn volk te kunnen vertegenwoordigen en met de Canadese regering te kunnen spreken...

Bury My Heart At Wounded Knee
Bury My Heart At Wounded Knee
Eric Schweig

Beschrijving: Bury My Heart At Wounded Knee

BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE van HBO Films, geïnspireerd op de alom geprezen bestseller van Dee Brown, opent krachtig met de overwinning van de Sioux indianen op Generaal Custer bij Little Big Horn. Centraal in de film staat de strijd van drie hoofdpersonen: Charles Eastman (Adam Beach, Flags of Our Fathers), een jonge Sioux-dokter. Sitting Bull (August Schellenberg, The NewWorld ), het trotse stamhoofd van de Lakota's, dat weigert te buigen voor de wetten van de Amerikaanse overheid die zijn volk haar identiteit, waardigheid en heilige land wil afnemen. En Senator Henry Dawes (Aidan Quinn, Empire Falls), één van de mannen die verantwoordelijk zijn voor het regeringsbeleid voor Indianenzaken. Terwijl Eastman en lerares Elaine Goodale (Anna Paquin, X-Men: The Last Stand ) er alles aan doen om het leven voor de Sioux-indianen in het reservaat te verbeteren, dringt Senator Dawes bij President Grant aan op een betere behandeling van de Indianen. Met het indrukwekkende epos BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE is een nieuwe westernklassieker geboren.

Bury My Heart At Wounded Knee
Bury My Heart At Wounded Knee
Eric Schweig

Beschrijving: Bury My Heart At Wounded Knee

BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE van HBO Films, geïnspireerd op de alom geprezen bestseller van Dee Brown, opent krachtig met de overwinning van de Sioux indianen op Generaal Custer bij Little Big Horn. Centraal in de film staat de strijd van drie hoofdpersonen: Charles Eastman (Adam Beach, Flags of Our Fathers), een jonge Sioux-dokter. Sitting Bull (August Schellenberg, The NewWorld ), het trotse stamhoofd van de Lakota's, dat weigert te buigen voor de wetten van de Amerikaanse overheid die zijn volk haar identiteit, waardigheid en heilige land wil afnemen. En Senator Henry Dawes (Aidan Quinn, Empire Falls), één van de mannen die verantwoordelijk zijn voor het regeringsbeleid voor Indianenzaken. Terwijl Eastman en lerares Elaine Goodale (Anna Paquin, X-Men: The Last Stand ) er alles aan doen om het leven voor de Sioux-indianen in het reservaat te verbeteren, dringt Senator Dawes bij President Grant aan op een betere behandeling van de Indianen. Met het indrukwekkende epos BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE is een nieuwe westernklassieker geboren.

Bury My Heart At Wounded Knee
Bury My Heart At Wounded Knee
Eric Schweig

Beschrijving: Bury My Heart At Wounded Knee

BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE van HBO Films, geïnspireerd op de alom geprezen bestseller van Dee Brown, opent krachtig met de overwinning van de Sioux indianen op Generaal Custer bij Little Big Horn. Centraal in de film staat de strijd van drie hoofdpersonen: Charles Eastman (Adam Beach, Flags of Our Fathers), een jonge Sioux-dokter. Sitting Bull (August Schellenberg, The NewWorld ), het trotse stamhoofd van de Lakota's, dat weigert te buigen voor de wetten van de Amerikaanse overheid die zijn volk haar identiteit, waardigheid en heilige land wil afnemen. En Senator Henry Dawes (Aidan Quinn, Empire Falls), één van de mannen die verantwoordelijk zijn voor het regeringsbeleid voor Indianenzaken. Terwijl Eastman en lerares Elaine Goodale (Anna Paquin, X-Men: The Last Stand ) er alles aan doen om het leven voor de Sioux-indianen in het reservaat te verbeteren, dringt Senator Dawes bij President Grant aan op een betere behandeling van de Indianen. Met het indrukwekkende epos BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE is een nieuwe westernklassieker geboren.

Bury My Heart At Wounded Knee
Bury My Heart At Wounded Knee
Eric Schweig

Beschrijving: Bury My Heart At Wounded Knee

BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE van HBO Films, geïnspireerd op de alom geprezen bestseller van Dee Brown, opent krachtig met de overwinning van de Sioux indianen op Generaal Custer bij Little Big Horn. Centraal in de film staat de strijd van drie hoofdpersonen: Charles Eastman (Adam Beach, Flags of Our Fathers), een jonge Sioux-dokter. Sitting Bull (August Schellenberg, The NewWorld ), het trotse stamhoofd van de Lakota's, dat weigert te buigen voor de wetten van de Amerikaanse overheid die zijn volk haar identiteit, waardigheid en heilige land wil afnemen. En Senator Henry Dawes (Aidan Quinn, Empire Falls), één van de mannen die verantwoordelijk zijn voor het regeringsbeleid voor Indianenzaken. Terwijl Eastman en lerares Elaine Goodale (Anna Paquin, X-Men: The Last Stand ) er alles aan doen om het leven voor de Sioux-indianen in het reservaat te verbeteren, dringt Senator Dawes bij President Grant aan op een betere behandeling van de Indianen. Met het indrukwekkende epos BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE is een nieuwe westernklassieker geboren.

Bury My Heart At Wounded Knee
Bury My Heart At Wounded Knee
Eric Schweig

Beschrijving: Bury My Heart At Wounded Knee

BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE van HBO Films, geïnspireerd op de alom geprezen bestseller van Dee Brown, opent krachtig met de overwinning van de Sioux indianen op Generaal Custer bij Little Big Horn. Centraal in de film staat de strijd van drie hoofdpersonen: Charles Eastman (Adam Beach, Flags of Our Fathers), een jonge Sioux-dokter. Sitting Bull (August Schellenberg, The NewWorld ), het trotse stamhoofd van de Lakota's, dat weigert te buigen voor de wetten van de Amerikaanse overheid die zijn volk haar identiteit, waardigheid en heilige land wil afnemen. En Senator Henry Dawes (Aidan Quinn, Empire Falls), één van de mannen die verantwoordelijk zijn voor het regeringsbeleid voor Indianenzaken. Terwijl Eastman en lerares Elaine Goodale (Anna Paquin, X-Men: The Last Stand ) er alles aan doen om het leven voor de Sioux-indianen in het reservaat te verbeteren, dringt Senator Dawes bij President Grant aan op een betere behandeling van de Indianen. Met het indrukwekkende epos BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE is een nieuwe westernklassieker geboren.

Bury My Heart At Wounded Knee
Bury My Heart At Wounded Knee
Eric Schweig

Beschrijving: Bury My Heart At Wounded Knee

BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE van HBO Films, geïnspireerd op de alom geprezen bestseller van Dee Brown, opent krachtig met de overwinning van de Sioux indianen op Generaal Custer bij Little Big Horn. Centraal in de film staat de strijd van drie hoofdpersonen: Charles Eastman (Adam Beach, Flags of Our Fathers), een jonge Sioux-dokter. Sitting Bull (August Schellenberg, The NewWorld ), het trotse stamhoofd van de Lakota's, dat weigert te buigen voor de wetten van de Amerikaanse overheid die zijn volk haar identiteit, waardigheid en heilige land wil afnemen. En Senator Henry Dawes (Aidan Quinn, Empire Falls), één van de mannen die verantwoordelijk zijn voor het regeringsbeleid voor Indianenzaken. Terwijl Eastman en lerares Elaine Goodale (Anna Paquin, X-Men: The Last Stand ) er alles aan doen om het leven voor de Sioux-indianen in het reservaat te verbeteren, dringt Senator Dawes bij President Grant aan op een betere behandeling van de Indianen. Met het indrukwekkende epos BURY MY HEART AT WOUNDED KNEE is een nieuwe westernklassieker geboren.

 

 

 

 


 

 

 

 

Wilt u een live consult?

Maak dan a.u.b. eerst een afspraak

__________________

 

 Spritueel Forum

Winworld ©

Publisher Website!