Boeken, spiritueel, wetenschappelijk en gezond koken

 


>>>HOME<<<<

WINWORLD PLATFORM

WEBWINKEL

 
 

 

PLATFORM

 

 EXTRA
 

WIN een consult van WinWorld (30 minuten)

(Nederland)
sms WIN CONSULT naar 3010
0,60 p.o.b. maximaal 1 bericht(en)

 
 

Spirituele boeken I Louise Hay I Reiki I Meditatie I Verslaving I Kinderen I Aromatherapie I Koken I Sjamanen |

 

 

 

 

Vrouwe van het palazzo
Vrouwe van het palazzo
M. de Blasi

Beschrijving: Vrouwe van het palazzo

Na haar avonturen in Venetië en vervolgens Toscane neemt chef-kok Marlena de Blasi ons nu mee op een nieuwe reis als ze met haar echtgenoot verhuist naar Orvieto, een oude stad in Umbrië. Ze neemt zich voor om haar nieuwe buren voor zich te winnen door dat te doen wat ze het beste kan: ze kookt zich een plaatsje in hun hart.
Haar zoektocht naar een passend huis – wat uiteindelijk de voormalige balzaal van een vervallen zestiende-eeuws palazzo blijkt te zijn – is een afwisselend romantisch en sensueel, vreugdevol en feestelijk verhaal, rijk aan historie en inlevingsvermogen. Natuurlijk bevat Vrouwe van het palazzo ook recepten!

 

Lekker en gezond koken met Mathijs
Lekker en gezond koken met Mathijs
Mathijs Vrieze

Beschrijving: Lekker en gezond koken met Mathijs

hardcover | maart 2009 |

Een gezellig lifestyle kookboek met meer dan 100 gezonde recepten,
workshops, afslanktips en eetweetjes.
Na mijn bestseller 'Lekker eten en gezonder afvallen' werd het tijd voor een lekker vervolg met de focus op gezond koken. Ik laat je zien dat gezond eten heel lekker kan zijn. In dit boek maak je een keuze uit meer dan 100 recepten, met prachtige foto's. Onderverdeeld in de rubrieken voorgerechten, soepen, broodjes, salades, vis, vlees, gevogelte, vegetarisch, pasta, rijst, sausen dressings en desserts. Door de 10 workshops in dit boek krijg je feeling met koken en maak je in een handomdraai de lekkerste gerechten klaar.
Deze gerechten passen binnen een verantwoord voedingspatroon door de samenstelling en het evenwicht in de receptuur in combinatie met de bereidingswijze. Alle recepten zijn voorzien van een uitgebreide voedingswaardetabel. De recepten zijn ook te combineren met de weekmenu's uit mijn eerste boek. Hierdoor zul je op basis van 80% van de dagelijks aanbevolen kilocalorieën ongeveer 2 kilo per maand afvallen.
Met dit boek wil ik je inspireren in de keuken en hopelijk werkt mijn passie aanstekelijk! Het plezier dat gezond koken mij brengt wil ik graag delen met anderen. In dit boek staan ook enkele lekkere recepten welke ik tijdens mijn tv programma's "Eten & Daten" en "Puur Smaak" op RTL4 heb gekookt.

Verleg je grenzen met Sonja en Rik
Verleg je grenzen met Sonja en Rik
Sonja Bakker

Beschrijving: Verleg je grenzen met Sonja en Rik

Paperback | 2009

Met trots presenteren Sonja Bakker en Rik Felderhof het product van hun unieke co-auteurschap, hetgeen heeft geleid tot een prachtige culinaire safari door Tanzania in boekvorm.
Sonja en Rik nemen u mee naar de mooiste plekken, op zoek naar de heerlijkste recepten. Dit boek bevat fantastische reisverhalen met vele prachtige foto's en biedt naast 9 weekmenu's om af te vallen, ook 27 smaakvolle Afrikaanse recepten.
De keuze voor Afrika ligt in eerste instantie niet zo voor de hand, maar na het bezoek van Sonja aan Rik Felderhof in Tanzania voor een interview voor haar magazine Sonja was zij direct verkocht.
'Ik vind het hier heerlijk. De prachtige natuur, de vrolijke mensen, het avontuur en als verrassing: het heerlijke eten. De kok tovert van alles op tafel, de smakelijkste gerechten, de lekkerste soepen en de gezondste sapjes. Ik dacht meteen: hier ga ik een boek van maken. Het lekkerste kookboek om af te vallen', aldus Sonja.
Rik brengt al vele jaren in Tanzania door en heeft een zeer goede band met de plaatselijke bevolking. Hij vertelt in het boek over zijn vele ontmoetingen en beschrijft zijn bijzondere gebeurtenissen in dit groene hart van Afrika. Beide auteurs zijn erin geslaagd dit gevoel vast te leggen in dit nieuwe boek.
Een deel van de opbrengsten van het boek wordt gedoneerd aan het project Stichting Shanga in Tanzania.
'Verleg je grenzen' telt 200 pagina's en is naast het boek dat u van Sonja Bakker bent gewend tevens een reisverslag met prachtige full colour-beelden van het Afrikaanse continent.

Gezond koken  Reuma
Gezond koken Reuma
Friedrich Bohlmann

Beschrijving: Gezond koken reuma

Paperback | 2007

101 heerlijke recepten voor soepele gewrichten .

Hebt u ook wel eens - bij minimale belasting van de spieren - pijn in de gewrichten, aan de botten en het bindweefsel? Weliswaar kan geen enkel dieet reuma genezen, maar de keuze voor de juiste levensmiddelen kan wel helpen de pijn te verlichten, uw gewrichten te ontlasten en het plezier in uw leven te vergroten. En dankzij dit boek kunt u thuis actief aan de slag met heerlijke recepten voor elke dag. Bovendien bevat dit boek praktische tips voor het dagelijkse leven en de nieuwste kennis uit de voedingsleer, die u op weg helpen om reumatische klachten zo goed mogelijk te voorkomen en te verlichten. Reuma effectief te lijf gaan - 95 nieuwe recepten die snel en gemakkelijk te bereiden zijn en in de smaak zullen vallen bij uw gezin én uw gasten - Praktische tips en antwoorden op de belangrijkste vragen over de juiste voeding bij reumatische klachten - Levensmiddelentabel: een overzicht van levensmiddelen die veel omega-3-vetzuren bevatten.

Gezond koken bij osteoporose
Gezond koken bij osteoporose
Marlisa Szwillus

Beschrijving: Gezond koken Osteoperose

Paperback | 2007

101 heerlijke recepten voor sterke beenderen.

Schenkt u net evenveel aandacht aan uw botten als aan uw huid? Ook ons bottenstelsel heeft een stofwisseling die elke dag ondersteund moet worden. En dat gaat gemakkelijker dan u denkt: in dit boek vindt u talloze recepten die rijk zijn aan calcium en die u van binnenuit versterken. U zult zien dat er geen strikt of saai dieet voor nodig is om uw botten gezond te maken. Integendeel: lekker en afwisselend zijn de trefwoorden voor deze voeding. Probeer gewoon eens hoe u eenvoudig met mes en vork uw botten kunt versterken. Bovendien bevat dit boek praktische tips voor het dagelijkse leven en de nieuwste kennis uit de voedingsleer, die u op weg helpen om osteoporoseklachten zo goed mogelijk te voorkomen en te verlichten. Osteoporose voorkomen en verlichten - 100 nieuwe recepten die snel en gemakkelijk te bereiden zijn en in de smaak zullen vallen bij uw gezin én uw gasten - Praktische tips en antwoorden op de belangrijkste vragen over de juiste voeding voor osteoporosepatiënten - Levensmiddelentabel: een overzicht van levensmiddelen die veel calcium bevatten

Het babykookboek!
Het babykookboek!
Sharon van Wieren

 

Beschrijving: Het Babykookboek

paperback | 2008 |

Het is helemaal niet moeilijk of tijdrovend om zelf lekkere en makkelijke hapjes voor je baby te maken. Zelfgemaakte babyhapjes zijn bovendien gezond en afwisselend.
Sharon van Wieren, oprichter van de babykooksite De Keukenkikker (www.keukenkikker.nl), schreef - met inbreng van andere ouders - dit enorm praktische boek. Naast de ruim honderd recepten komen onder andere ook de volgende onderwerpen aan bod:
moedermelk en flesvoeding
bijvoeding
gewenning aan de lepel
voedingsleer
drankjes
voedselallergie
een voedingsplan

Creatief koken voor diabetici
Creatief koken voor diabetici
Piet Huysentruyt

Beschrijving: Creatief koken voor diabetici

een gezonde conditie en een slanke lijn voor iedereen

Mensen met diabetes moeten gezond en regelmatig eten, maar dat wil niet zeggen dat ze zich moeten beperken tot smakeloze, eentonige maaltijden. En zeker niet wanneer Piet Huysentruyt achter het fornuis staat. In Creatief koken voor diabetici zet Piet de lekkerste gerechten op tafel, waarvan alle feest- en tafelgenoten evenzeer zullen smullen.

De dunne vegetariër
De dunne vegetariër
Antoinette Hertsenberg

Beschrijving: De dunne vegetariër

hardcover | april 2009 |

Snelle en lekkere vegetarische recepten voor de werkende moeder. Zo zouden we Antoinette Hertsenbergs eerste eigen boek De dunne vegetariër kunnen typeren.
Hertsenberg – vooral bekend van tv – heeft voor "De dunne" voornamelijk geput uit haar jarenlange ervaring met de vegetarische keuken en deelt haar eigen keukengeheimen met iedereen die snakt naar vegetarische gerechten die in no time op tafel staan, geen 'moeilijke' ingrediënten bevatten en vooral gezond en lekker zijn voor het hele gezin. Succes verzekerd!

De dikke vegetarier
De dikke vegetarier
Mark Bittman

Beschrijving: De dikke vegetariër

hardcover | april 2009 |

Deze Nederlandstalige editie van Bittmans veel geprezen How to cook everything vegetarian heeft de titel De dikke vegetariër meegekregen en dat is niet zonder reden! "De dikke" zoals wij hem liefkozend zijn gaan noemen, telt maar liefst 1008 pagina's en bevat ruim 2000 vegetarische recepten.
Bittman staat bekend om zijn fijne no-nonsens recepten die zo duidelijk zijn beschreven dat zelfs de meest onervaren hobbykok in een handomdraai de heerlijkste vegetarische variaties op tafel tovert! De dikke vegetariër beslaat het gehele vegetarische spectrum, inclusief soepen, salades, eieren, zuivel, groente en fruit, pasta's, brood, tofu en andere vleesvervangers.
Er zijn verschillende icoontjes gebruikt om aan te geven welke gerechten er binnen 30 minuten op tafel staan en welke bijvoorbeeld ook veganistisch te bereiden zijn. "De dikke" is geïllustreerd met duidelijke lijntekeningen en ondersteunen waar nodig de recepten. Bittmans duidelijke en eigenzinnige kookadviezen maken vegetarisch koken toegankelijker dan ooit.
Mark Bittman, culinair columnist van The New York Times, won tal van prijzen met zijn kookboeken, columns, blogs en televisieprogramma's. Zijn boodschap is simpel: 'Eet minder dierlijke producten, geraffineerde suiker en junkfood. En eet meer plantaardige producten, zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke staat'.


Het South Beach dieet optimaal effect
Het South Beach dieet optimaal effect
Arthur Agatston

Beschrijving: Het South Beach dieet optimaal effect

Paperback | 2009

Nieuw in de bekende South Beach Dieet-serie
Het South Beach Dieet Optimaal Effect
Arthur Agatston en Joseph Signorile
Na de basisboeken en twee kookboeken is er weer een gloednieuw boek, gebaseerd op zelfde principes – dus nog steeds gemakkelijk vol te houden. Het South Beach Dieet Optimaal Effect is geschikt als aanvulling voor de bestaande fans van Het South Beach Dieet, want het biedt voldoende nieuwe informatie en - wat helemaal nieuw is - fitnessoefeningen. Daarnaast is het boek ook geschikt voor nieuwe gebruikers: Het South Beach Dieet Optimaal Effect biedt namelijk een complete methode waarbij je de vorige boeken niet gelezen hoeft te hebben.

Nieuw in Het South Beach Dieet Optimaal Effect
* South Beach-fitnessprogramma dat in drie fasen je cardiovasculaire gezondheid verbetert, je helpt met afvallen en je gewicht nog beter helpt vast te houden
* Meer toegestane levensmiddelen voor Fase 1 en Fase 2
* Tientallen snelle en gemakkelijke nieuwe recepten, plus de succesgerechten van Het South Beach Dieet.
* Voor vier weken nieuwe maaltijdplanners, voor zowel Fase 1 als Fase 2
* Nieuwe inzichten en wetenswaardigheden over voeding en gezondheid

Het South Beach Dieet is een bewezen succesformule voor een gezonde levensstijl en een gezond gewicht in minder tijd.

500 sappen & smoothies
500 sappen & smoothies
Carol Watson

Beschrijving: 500 sappen & smoothies

Hardcover | februari 2009

Deze verzameling dranken van verschillende vruchten en smaken is een mix van nieuwe ideeën en beproefde klassieke smoothierecepten. Er zijn vele tips opgenomen voor het op smaak brengen, binden en zoeten van uw favoriete sappen en smoothies. In sappen & smoothies vindt u voedzame ontbijtdranken tot zomerse traktaties; kortom: het enige boek vol gezonde dranken waar u niet buiten kunt.
In de inleiding wordt basisinformatie gegeven voor het bereiden van sappen en smoothies: keukengerei, technieken, ingrediënten en suggesties voor het vervangen van basisingrediënten. Tips en suggesties voor sappen en smoothies voor elke gelegenheid - ontbijt, kinderfeestjes, barbecues enzovoort. Kleurenfoto's illustreren een groot aantal favoriete gerechten - begin uw dag eens met een ontbijtsmoothie met abrikozen, of verwen uzelf 's avonds met een welverdiende clementine-mangomojito.

Leven lang fit pocket
Leven lang fit pocket
Harvey Diamond

 

Beschrijving: Een leven lang fit

Een leven lang fit is het best verkochte voedingsboek ter wereld. Alleen al in het Nederlandse taalgebied zijn meer dan 450.000 exemplaren verkocht en het bock bereikte drie jaar achtereen de eerste plaats van de non fictie-bestsellerlijst.
Het bijzondere van Een leven lang fit is dat het aantoont waarom diëten nooit écht werken. De filosofie van Harvey & Marilyn Diamond staat soms lijnrecht tegenover gevestigde ideeën. Bijvoorbeeld:
Een stevig ontbijt is goed voor u - Melk en melkprodukten moeten - De schijf van vier - Om af te vallen moet u voedsel met veel calorieën vermijden Fruit is een goed nagerecht waar u niet dik van wordt - Om af te vallen moet u een dieet volgen. Volgens de Diamonds zijn deze 'wijsheden' achterhaald en soms zelfs een gevaar voor uw gezondheid. In Een leven lang fit leest u alles over de natuurlijke methode voor blijvend gewichtsverlies die aantoont dat het er niet zo zeer om gaat wat u eet, maar wanneer en hoe.

Leven lang fit 2
Leven lang fit 2
Harvey Diamond

 

Beschrijving: Een leven lang fit / 2 Leef gezond

Met hun fenomenale bestseller Een leven lang fit leerden Harvey & Marilyn Diamond miljoenen mensen hoe zij moesten eten om zich fit te voelen en meer energie te ontwikkelen. In Leef gezond tonen zij hoe alles wat de natuur biedt gebruikt kan worden om je lekker te voelen en een gezonder leven te leiden. Leef gezond biedt ook een licht maar effectief bewegingsprogramma; het beschrijft hoe kinderen de voedingsmethode van Een leven lang fit kunnen gaan waarderen; en beantwoordt de meest gestelde vragen betreffende het Een leven lang fit-programma, inclusief die over calcium, melkproducten en rood vlees. In Leef gezond worden de ideeën die gepresenteerd werden in Een leven lang fit verder uitgewerkt voor alle aspecten van het dagelijks leven. Deze holistische benadering krijgt steeds meer aandacht en terecht: met betrekkelijk weinig inspanning kan men veel gezonder door het leven gaan. Leef gezond is een logisch (en noodzakelijk) vervolg op Een leven lang fit.

Het groot leven lang fit kookboek
Het groot leven lang fit kookboek
Marilyn Diamond
  TIP!!!

Beschrijving: Het groot leven lang fit kookboek

Alle recepten 100% cholesterolvrij : geschikt voor vegetariers

Het groot leven lang fit
K00KB0EK
Marilyn Diamond schreef samen met haar echtgenoot de internationale bestseller EEN LEVEN LANG FIT Dit boek over voeding stond bijna twee jaar op de Amerikaanse bestsellerlijsten, waarvan 10 maanden nummer 1. Het verscheen in 34 landen en het totaal aantal verkochte exemplaren is momenteel 8 miljoen. Met een verkoop van bijna 300.000 exemplaren en een vaste plaats op de bestsellerlijst is EEN LEVEN LANG FIT ook in Nederland en België een fenomeen. Voor de vele tienduizenden die met plezier en met zichtbare resultaten volgens de richtlijnen van de Diamonds leven, is er nu een onmisbaar kookboek: HET GROOT LEVEN LANG FIT KOOKBOEK met heerlijke en gemakkelijk klaar te maken recepten. Dit lijvige kookboek vergemakkelijkt op bijzondere wijze het volgen van de filosofie van het basisboek en hoort thuis in de keuken van elke EEN LEVEN LANG FIT gebruiker. Alle recepten zijn vegetarisch, maar zullen ook de smaakpapillen van vleesliefhebbers strelen. Ze bevatten geen cholesterol en vrijwel geen verzadigde vetzuren. De vertaling van dit bijzondere boek is voor de Nederlandse en Belgische markt bewerkt door Jan Morgan, een voedingsdeskundige die gespecialiseerd is in het aanpassen van Amerikaanse recepten aan de omstandigheden in de Lage Landen.

Rauw
Rauw
Charlie Trotter
 

Beschrijving: Rauw

Hardcover | oktober 2004

Rauw is een apart boek, een kookboek waarin helemaal niet wordt gekookt.
Charlie Trotter en Roxanne Klein, twee visionaire chefkoks, zorgen voor culinaire hoogtepunten die met rauw voedsel bereikt kunnen worden in heerlijke schotels als Couscous van groene bloemkool met curryolie en oude balsamicoazijn. In drie soorten peperkorrels gerolde cashewkaas met honingraat en balsamicoazijn en Ravioli van bloedend-hartradijs met gele-tomatensaus.
Bij elk recept is een gedetailleerd wijnadvies gegeven om de smaak, textuur en aroma's van het gerecht te completeren. Sappen, de bekendste varianten in het rauwvoedselgenre, komen ook aan bod.

 

Vasten dieet en gezonde voeding
Vasten dieet en gezonde voeding
C. Hamburger

Beschrijving: Vasten, dieet en gezonde voeding


Een vastenkuur kan worden beschouwd als een reinigingsperiode waarin het lichaam zich kan ontdoen van ziekte-veroorzakende afval- en gifstoffen. Allerlei organen, in het bijzonder het spijsverteringskanaal, kunnen dan tot rust komen en krijgen de gelegenheid tot herstel. Deze intense zuivering is van groot belang voor de lichamelijke gezondheid en de geestelijke groei van de mens. Voor iemand die echt wil omschakelen op betere eetgewoonten, is het erg moeilijk een weg te vinden in de doolhof van diëten en stromingen van onze tijd. Is vlees wel of niet noodzakelijk? Wat moeten we denken van de macrobiotiek? Is rietsuiker beter dan witte suiker? Dit boekje geeft antwoord op veel van dergelijke vragen en laat ons zien hoe we verantwoord kunnen vasten en daarna overschakelen op een verstandig dieet en volwaardige voeding.

Moermandieet
Moermandieet
E. Wannee-Immerzeel

Beschrijving: Het Moermandieet, gezond en lekker


Recepten en ideeën voor het bereiden van ontbijten, warme maaltijden, sausen, versnaperingen, dranken en feestattracties. Zogenaamde 'verplichte' voedingsmiddelen, zoals eidooiers, karnemelk en citroensap worden op veel verschillende manieren in smakelijke recepten verwerkt.

Else Wannee houdt zich al jaren bezig met gezonde voeding en een gezonde manier van leven. Tijdens haar voorlichtingsactiviteiten als voedingsadviseuse van de patiëntenvereniging Amnestie (de vereniging die kankerpatiënten die de therapie van dokter Moerman volgen, begeleidt) heeft zij veel kookideeën opgedaan en beproefd.

Het voedingspatroon van dokter Moerman is er op gericht de weerstand van het lichaam te verhogen. Vandaar dat deze recepten, behalve voor kankerpatiënten en mensen die lijden aan andere welvaartsziekten, zoals diabetes, reuma, of hart- en vaatziekten, ook heel geschikt zijn voor ieder mens die gezond wil blijven.

Houtsmullerdieet
Houtsmullerdieet
A.J. Houtsmuller

Beschrijving: Het Dr. Houtsmullerdieet

Voeding als sterk wapen tegen kanker

Het Dr. Houts unit is allereerst bedoeld voor kankerpatiënten en hun familieleden die actief willen meewerken aan de verbetering van hun conditie door middel van voedingstherapie waarin een maximale hoeveelheid kankerremmende en gezondheid-bevorderende stoffen is opgenomen, in combinatie met het gebruik van hoge doseringen vitaminen mineralen en sporenelementen. Ook worden -enkele sterk kankerremmende medicijnen zonde bijwerkingen aanbevolen. Verder is Het Dr. Houtsmullerdieet uitermate geschikt voor de steeds groter wordende groep mensen die een bewuste keuze maäkt voor het optimaliseren van hun gezondheid en daarmee de kwaliteit van het leven. In de beschrijving van het Dr. Houtsmullerdieet wordt ingegaan op het ontstaan van kanker en de rol die voeding daarbij speelt, op preventie van kanker door middel van voeding en voedingssupplementen, op de relatie geest-lichaam en wordt antwoord gegeven op honderdvijfentwintig meest gestelde vragen over dat dieet.

Dr houtsmuller kookboek
Dr houtsmuller kookboek
S. Kabos

Beschrijving: Het Dr. Houtsmuller kookboek

Voeding is een zeer belangrijk onderdeel van de Dr. Houtsmullertherapie. In aansluiting op de succesvolle uitgave 'Het Dr. Houtsmullerdieet' besteden Shirley Kabos en Nicole van Winden, beiden voedingskundige/diëtist, in Het Dr Houtsmuller Kookboek allereerst aandacht aan de praktische uitvoering van dit dieet. De recepten in dit kookboek stellen de patiënt met kanker en de mensen in zijn omgeving in staat om, in plaats van gebukt te gaan onder talloze dieetbeperkingen, op een bijzondere manier te genieten van gezonde en smakelijke voeding. Het kookboek begint met een korte inleiding over de Dr. Houtsmullertherapie, die bestaat uit: de noodzakelijk mentale steun van familie en vrienden; het gebruik van hoge doses vitamines en mineralen; het gebruik van kankerremmende stoffen, die met name in groenten en fruit te vinden zijn; gezonde voeding/voedingsmiddelen. Daarna wordt het Dr. Houtsmullerdieet besproken, waarbij allerlei voedingsmiddelen aan de orde komen zoals vlees, vis, ei, zuivelproducten, peulvruchten, boter, vetten, oliën, groenten, fruit, kruiden en specerijen, zoete stoffen, koffie, thee en water. De auteurs geven per voedingsmiddel aan wat de werking ervan is en doen aanbevelingen voor dagelijkse hoeveelheden. In Het Dr Houtsmuller Kookboek worden waardevolle tips gegeven: bijvoorbeeld om misselijkheid tijdens chemotherapie te verminderen, tips voor het gebruik van kruiden en tips voor speciale kooktechnieken. Het boek bevat ook een handige groenten- en fruitkalender. Met de voorbeelddagmenu's in dit kookboek, die gebaseerd zijn op het 'Dr. Houtsmullerdieet" kan men vervolgens zelf aan de slag. Het boek bevat meer dan tweehonderd recepten in de volgende rubrieken: ontbijt- en lunchgerechten, pappen, groente- en vruchtensappen, tussendoortjes, salades, dressings en (dip) sausen, soepen, visgerechten, lever- en zwezerikgerechten, eiergerechten, sojagerechten, peulvruchten-, rijst- en graangerechten, pasta's en pizza's, groentegerechten, gevulde groenten, zetmeelcomponenten, bijgerechten en nagerechten. Achter in het boek is een overzichtelijk schema afgedrukt van voedingsmiddelen die wel en die niet zijn toegestaan.

Het Evers-dieet
Het Evers-dieet
E. Wannee-Immerzeel

Beschrijving: Het Evers-dieet

Smakelijke recepten voor multiple-sclerose patiënten

Van alle natuurlijke diëeten is het Eversdieet wel het meest consequent 'natuurlijk'. Daarmee is het tevens het verst verwijderd van ons huidige voedingspatroon. De grondgedachte is alles te consumeren zoals de natuur het ons aanbiedt: rauwe groenten en fruit, ongekookte kiemen van granen, noten, zaden etc.; 'veredelen' doet de natuur zelf het best.
Hoewel het Eversdieet in eerste instantie bedoeld is voor multiple-sclerose patiënten, heeft dr Evers ook prima resultaten behaald bij de vele ziekten die met spijsverteringsstoornissen samenhangen: reuma, hart- en vaatziekten, zenuwziekten, enz. Hoe korter de ziekte bestaat, des te sneller kunnen er resultaten optreden. Bij langer bestaande ziektegevallen is over het algemeen meer geduld nodig. Noodzakelijk voor een goede genezing blijft echter, naast een goed en natuurlijk dieet, een positieve levenshouding. Alleen als lichaam en geest beide in harmonie zijn, kunnen we van echte gezondheid spreken.

 

De slanke leefwijze
De slanke leefwijze
Roy Martina

 

Beschrijving: De slanke leefwijze

Nooit meer een dieet

Roy Martina, arts, stelt dat een dieet niet werkt omdat er andere oorzaken zijn voor overgewicht dan alleen eten. Hij noemt zijn methode `De Slanke Leefwijze¿. Volgens Martina moet je je leefwijze veranderen. Dat is allereerst bewust eten, veel bewegen, veel water drinken. Want de meest hardnekkige dwarsligger is bij afslanken zijn emoties. Je zult dus je emoties de baas moeten worden, anders gaan denken, kortom, anders gaan leven. `De slanke leefwijze¿ is een totaal concept waardoor je permanent slank kunt worden. En onder slank verstaat Roy Martina op je natuurlijke gewicht komen.

Afvallen voor dummies
Afvallen voor dummies
Carol Ann Rinzler

Beschrijving: Afvallen voor Dummies

Ben jij die diëten die niet werken ook zat? In dit vriendelijke boek legt Carol Rinzler uit hoe je een effectief dieetplan opstelt dat gebaseerd is op gezonde voeding en niet op onzin. Bovendien biedt je ze een heel arsenaal aan tabellen, menu's, boodschappenlijstjes en andere hulpmiddelen die je helpen gezond te eten, gemotiveerd te blijven en de overtollige kilo's voorgoed kwijt te raken.

Chemo of kan ik zelf kiezen / druk 1
Chemo of kan ik zelf kiezen / druk 1
Henk J. Trentelman

Beschrijving: Chemo of kan ik zelf kiezen / druk 1

hardcover | 2009 |

Wees blij dat de schrijver van dit boek chemotherapie geweigerd heeft. U had anders dit bijzondere boek niet kunnen lezen, want Henk Trentelman had al 12 jaar dood moeten zijn... volgens zijn toenmalige specialist. Schokkende onthullingen in dit boek.

Meer dan één op de drie mensen krijgt kanker.
Vrijwel iedereen wordt daar dus direct of indirect mee geconfronteerd.
Dat maakt dit boek lezenswaard, want wanneer u de specialist hoort zeggen: 'Indien u geen chemotherapie ondergaat, dan zult u het ziekenhuis binnen zes maanden horizontaal verlaten', zoals in 1996 tegen Henk Trentelman werd gezegd, dan wacht u een zware keuze.
Henk heeft gekozen voor andere mogelijkheden en geen chemo, toentertijd...

Zou hij dat wél gedaan hebben, dan zou
dit boek nu waarschijnlijk niet verschenen zijn.
In dit boek vertelt hij u wat u niet behoort te weten en hoe het komt dat u geen andere
keus dan chemo of bestraling wordt voorgelegd en de terminale patiënt geen
therapievrijheid heeft.
- 80% van de ondervraagde oncologen in Amerika wijst chemotherapie af als kanker
bij henzelf of hun familie zou worden vastgesteld.
- 75% van diezelfde ondervraagde oncologen beveelt chemotherapie ten zeerste aan bij patiënten! De bijwerkingen en kans op genezing zijn in dit boek beschreven.

Voor mij als arts is het beschamend, dat dit boek niet door een arts is geschreven, maar door een kankerpatiënt.
Eigenlijk is het boek één grote schreeuw, die de gevoelens van tienduizenden patiënten vertolkt: 'Zou er eindelijk eens iemand willen luisteren naar wat wij, patiënten, zélf willen?'
Dit boek brengt u op andere ideeën.
- Dr. H.C. Moolenburgh, arts en schrijver

Henk laat in zijn boek zien hoe de politiek en de farmaceutische industrie bepalen hoe een patiënt behandeld dient te worden.
Ik hoop en wens, dat het lezen van dit boek een nieuwe vrijheid zal brengen: de vrijheid om zélf te beslissen voor welke behandeling je kiest.
- Wieger Rekker, Heilpraktiker te Gronau, Duitsland


Ayurveda kookboek
Ayurveda kookboek
Amadea Morningstar

Beschrijving: Het Ayurveda kookboek

Ayurveda is één van de oudste medische stelsels ter wereld en stamt, net zoals yoga, uit India en is reeds duizenden jaren oud. Beide disciplines beogen hetzelfde doel, namelijk lichamelijke en geestelijke volmaaktheid, en zij hebben dan ook vele gemeenschappelijke opvattingen. Eén van deze opvattingen is dat het geheim van een gezond lichaam en van een gezonde geest schuilt in het evenwicht tussen de 'oerkracht' van het leven zoals die zich manifesteert in de elementen vuur, aarde lucht, water en ether en het menselijk lichaam. Verstoring van deze balans veroorzaakt ongemakken, ziekten en pijn. De grote verdienste van Ayurveda is dat zij twee eenvoudige methoden geeft om dit verstoorde evenwicht - en dus ook onze gezondheid, te herstellen. De eerste methode bestaat uit het verantwoord Ieren omgaan met onze behoeften zoals ademhaling, frisse lucht, zuiver water en slaap. De tweede methode bestaat uit een op ons persoonlijk afgestemde consumptie van bepaalde producten, zoals bepaalde bonen, fruitsoorten, granen, groenten, kruiden en zaden, omdat hierin de oerkracht het sterkst aanwezig is en daardoor de kans op herstel het grootst is. Het Ayurveda Kookboek van Amadea Morningstar, voedingsspecialiste en Urmila Desai, expert in de Indiase keuken, bevat niet alleen ruim 250 eenvoudig te bereiden, smakelijke recepten die er op gericht zijn uit balans geraakte constituties weer in evenwicht te brengen, maar het legt tevens uit welke voedingsstoffen - in overeenstemming met de persoonlijke behoeften - gecombineerd moeten worden om het grootste rendement uit Ayurvedisch koken te halen. Duidelijke tabellen voor een snel overzicht van de verbanden tussen persoonlijkheidstypen en het aangewezen voedsel, alsook een verklarende woordenlijst maken het voor de westerse mens samengestelde Ayurveda Kookboek tot één van de beste handleidingen om niet alleen lekker te eten, maar bovendien om de kwaliteit en de dynamiek van het leven te verhogen en ziekten te vermijden.

 

 

 

 


 

 

 

 

Wilt u een live consult?

Maak dan a.u.b. eerst een afspraak

__________________

 

 

Spritueel Forum

Winworld is officieel partner van Bol.com, maar draagt geen verantwoording voor de door u afgenomen goederen

Winworld ©

Publisher Website!