Boeken, spiritueel, wetenschappelijk en gezond koken

 


>>>HOME<<<<

WINWORLD PLATFORM

WEBWINKEL

 
 

 

PLATFORM

 

 EXTRA
 

WIN een consult van WinWorld (30 minuten)

(Nederland)
sms WIN CONSULT naar 3010
0,60 p.o.b. maximaal 1 bericht(en)

 
 

Spirituele boeken I Louise Hay I Reiki I Meditatie I Verslaving I Kinderen I Aromatherapie I Koken I Sjamanen |

 

Relax Kids !
Relax Kids !
Marneta Viegas

Beschrijving: Relax Kids ! sprookjesmeditaties voor kinderen

Dit fraai geïllustreerde boek laat kinderen zien hoe ze op een relaxte en grappige manier lichaam en geest kunnen ontspannen. Marneta Viegas heeft bekende sprookjes en kinderversjes omgezet in eenvoudige visualisaties. Kinderen kunnen zo in contact komen met de bron van positieve en zuivere gevoelens in henzelf. De `meditaties¿ zijn vooral gericht op vrede, liefde en geluk en stimuleren de verbeeldingskracht en creativiteit van kinderen. Je kunt ze samen met je kind lezen voor het slapengaan en ze brengen het kind op een natuurlijke manier in contact met meditatie en ontspanning. Aan het eind van iedere meditatie vind je een affirmatie, waardoor je kind de innerlijke vrede die het zojuist gevonden heeft, kan vasthouden.
MARNETA VIEGAS geeft al meer dan tien jaar educatieve pantomimevoorstellingen en heeft een schat aan ervaring in lesgeven in muziek, mime en dans aan peuters en kleuters. Marneta die zelf al 23 jaar aan meditatie doet, geeft al jaren les in deze technieken aan volwassenen en kinderen. Ze heeft twee boeken en een Relax Kids CD op haar naam staan

Relax kids / De wens-ster
Relax kids / De wens-ster
Marneta Viegas

Beschrijving: Relax Kids ! de wens-ster

52 meditaties voor kinderen vanaf 5 jaar.

Relax Kids is het unieke format waarmee Marneta Viegas meditatie en visualisatie toegankelijk maakt voor kinderen en hun ouders. Net als in haar eerste boek maakt Marneta op een relaxte en grappige manier kinderen (en hun ouders) vertrouwd met imaginatie en ontspanning. Door middel van het visualiseren van eenvoudige beelden en voorwerpen uit hun dagelijks leven, komen kinderen in een toestand van ontspanning en in contact met positieve en zuivere gevoelens in henzelf.

Ridder tim verjaagt de spoken
Ridder tim verjaagt de spoken
Brigitte Spangenberg

Beschrijving: Ridder Tim verjaagt de spoken

Verhalen doen wonderen. Ze laten kinderen voelen dat er altijd een uitweg is uit moeilijkheden en dat je de loop van de gebeurtenissen zelf kunt beïnvloeden. Als kinder- en gezinstherapeute maakt Brigitte Spangenberg de moeilijkheden van kinderen van dichtbij mee. Zij schreef verhalen rond de meest voorkomende thema's: angsten, stress, verlegenheid, agressie, eenzaamheid, scheiding, verlies, verdriet, enzovoort. Spangenberg laat zien wat deze verhalen doen. Zij beschrijft ook hoe je zelf verhalen kunt verzinnen, die precies op de situatie van jouw kind zijn toegesneden. Een boek vol ideeën en adviezen voor ouders, opvoeders en leerkrachten.

De koning trok uit om de draak te doden
De koning trok uit om de draak te doden
Brigitte Spangenberg

Beschrijving: De koning trok uit om de draak te doden

Verhalen voor kinderen van gescheiden ouders

Kinderen van gescheiden ouders hebben het moeilijk. Hun wereld is in elkaar gestort, ze krijgen te maken met loyaliteitsconflicten, hebben last van angst en rouwgevoelens en voelen schaamte of woede. Kinderen willen namelijk niet dat hun ouders uit elkaar gaan. Ze geven zichzelf vaak de schuld ervan en zijn bang om verlaten te worden.
Een goed verhaal vertaalt een probleem en kan op beeldend niveau een oplossing bieden. Het is als een sleutel; je kunt er een schatkist mee openmaken, maar het hoeft niet. Nieuwsgierig als ze zijn, zullen kinderen een schatkist graag willen openen.
Brigitte Spangenberg beschrijft na elk sprookje voor welk specifiek geval uit haar praktijk het verhaal oorspronkelijk was geschreven. Tevens toont ze hoe de sprookjesverhalen kunnen worden aangepast aan andere gezinssituaties, zonder hun ondersteunende karakter te verliezen. Daarmee krijgen ouders materiaal aangereikt om zelf verhalen te bedenken waarmee ze hun kinderen kunnen helpen.

Kindergeheimen
Kindergeheimen
S. Stocklin-Meier

Beschrijving: Kindergeheimen

In mythen, sagen en sprookjes is spirituele levenservaring verborgen. Deze levenservaring loopt als een gouden draad door alle culturen en tijden. Kindergeheimen neemt je mee naar de rijke ervaringswereld waar kinderen spelend en fantaserend toegang toe hebben. Het boek bevat een schat aan sprookjes en verhalen, maar ook tal van concrete aanwijzingen voor spelletjes en fantasietochten.

 

Spelenderwijs
Spelenderwijs
Ellen-Noor Langeslag

Beschrijving: Spelenderwijs

Inzichten en simpele technieken voor kinderen om zichzelf te zijn

Het grootste geschenk dat we kinderen kunnen geven is een sterk gevoel van eigenwaarde. In dit boek worden simpele, zeer effectieve hulpmiddelen aangereikt, waarmee kinderen op een goede manier met hun emoties leren omgaan. Vanuit haar ervaringen, die Ellen-Noor heeft opgedaan in de onderwijspraktijk, is dit boek tot stand gekomen. Door middel van simpele technieken zag zij kinderen openbloeien. Dit alles gebeurde spelenderwijs.
Als we vrij zijn van belemmerende overtuigingen, goed kunnen omgaan met onze emoties en een goed zelfbeeld hebben, zullen we vitaler, gezonder en gelukkiger leven. Jong geleerd is oud gedaan! Laten we er dus vroeg mee beginnen ... maar wel spelenderwijs!
ELLEN-NOOR LANGESLAG heeft haar hart bij kinderen liggen. Ze is leerkracht basisonderwijs en momenteel werkzaam in het speciaal onderwijs. Tevens is ze Mind Body Coach (voor volwassenen en kinderen) en Chi Neng Qi Gong-instructor.

De helende reis voor kinderen
De helende reis voor kinderen
Bays, B,

Beschrijving: De helende reis voor kinderen

Een inspirerend en praktisch boek voor ouders en iedereen die met kinderen te maken heeft

Lieve Brandon,
Mijn naam is Wilson. Ik ben een jongen van bijna 13. Ik heb vorig jaar de workshop De helende reis voor kinderen gedaan. Ik heb veel plezier gehad (...). We speelden spelletjes en we leerden iedereen kennen. En iedereen vertelde iets over wat ze voelden.
Ik deed een speciale helende reis, alleen voor mij. Het was goed want ik had een heleboel problemen met mijn vader. Nu gaat het beter tussen ons. Na de helende reis voel ik me beter, en NU vind ik mijn leven leuk. HOERA!!!
Het is echt leuker geworden met mijn familie en vrienden. Ik ben niet steeds boos. Vroeger als mensen tegen me opliepen of me aanstootten of zo, begon ik te slaan. Ook als ze sorry zeiden. Nu blijf ik kalm, of loop ik weg als ze willen vechten.
Ik ben heel blij dat je de helende reis bedacht hebt zodat iedereen zich prettiger kan voelen en meer lol kan hebben.
Brandon Bays, auteur van het succesvolle boek De helende reis gebruikt in dit boek haar opmerkelijke en inspirerende methode om kinderen te helpen.
Bij Matthew (8) werd de diagnose ADD gesteld. Teruggetrokken, vijandig en onhandelbaar op school. Na drie helende reizen is hij totaal veranderd; nu is hij warm, liefdevol en een van de beste leerlingen van zijn klas.
Raksha (5) had chronisch last van allergieën en van astma. Na haar helende reizen is ze vrij van alle allergieën.
Emma (11) was emotioneel dichtgeklapt na de scheiding van haar ouders. De helende reis stelde haar in staat haar ouders te vergeven en het zelfbewuste en spontane kind te worden dat ze voor de scheiding was.
De helende reis voor kinderen is een inspirerend boek voor ouders en iedereen die zorg draag voor kinderen. Het biedt praktische handvatten om kinderen te helpen hun schitterende potentieel, hun innerlijke wijsheid en natuurlijke vaardigheden tot volledige bloei te brengen. Met simpele en doeltreffende technieken kunt u de kinderen helpen positiever te worden en emotionele blokkades en andere remmingen te doen verdwijnen. De kinderen zelf vertellen dat het kan, en hoe! Twee stappenplannen voor een helende reis, speciaal ontworpen voor kinderen van 5 tot 12 zijn achter in dit boek opgenomen.Ik ben zo gelukkig!

Familieopstellingen met kinderen en jongeren
Familieopstellingen met kinderen en jongeren
I. Dijkstra & I. Dykstra

Beschrijving: Familieopstellingen met kinderen en jongeren

Psychische problemen, eetstoornissen of ander ongewoon gedrag van kinderen en jongeren wijzen op een verstoring van de 'orde' op zielsniveau. Een oplossing van deze problemen komt vaak pas in zicht als het kind op een dieper, onbewust niveau wordt aangesproken. Ingrid Dykstra laat aan de hand van vele voorbeelden uit haar praktijk zien dat het werken met familieopstellingen een uitstekende methode is om kinderen en jongeren op dat niveau te benaderen. Sterk invoelend beschrijft zij hoe je met de verschillende leeftijdsgroepen te werk gaat en wanneer je beter in groepen of individueel kunt werken. Psychologen, kinder- en gezinstherapeuten krijgen waardevolle suggesties voor het werken met de systemische gezinstherapie. Ouders wordt in dit boek een heel andere kijk geboden op de problemen van hun kinderen.

Eigen wijsheid van het kind
Eigen wijsheid van het kind
H. de Saint Germain & Henri L. de Vidal de Saint Germain

Beschrijving: De eigen wijsheid van het kind

Geleide fantasie-oefeningen voor kinderen

Dit doe boek voorziet in een toenemende behoefte aan helende, creatieve zelfwerkzaamheid. Worden door de auteur in zijn eerder bij ons verschenen boek Mijn kind is anders de mogelijkheden en moeilijkheden van Nieuwetijds
kinderen vanuit zijn praktijkervaring beschreven en uitgewerkt, in De eigen wijsheid van het kind reikt hij aan ouders, leerkrachten en hulpverleners een draad aan, die via geleide fantasie (visualisaties) regelrecht naar het onbewuste (een onuitputtelijke bron van informatie en inspiratie) van het kind wordt geleid. Hierdoor worden de uit het onbewuste opgekomen beeldende elementen, in elke grootte, vorm en hoedanigheid aaneengeregen tot een veelkleurig, waardevol richtsnoer. Zo'n begeleide reis in het onbewuste voert het kind op een vooraf in de praktijk getoetste, veilige en creatieve wijze naar de ontdekking van vele (nog) verborgen mogelijkheden en hoedanigheden. Maar ook kunnen voordien niet te traceren beperkingen en gedragspatronen voor het kind en degene die begeleidt zichtbaar en herkenbaar worden. Hoewel het merendeel van de geleide fantasie is gericht op versteviging van stabiliteit en eigenwaarde, zal ook de eigen wijsheid van het kind - het (innerlijk) weten - vanzelf zijn rechtmatige plaats innemen. En, zoals de auteur aangeeft: kinderen houden van visualiseren, vinden het spannend en beleven er al spelenderwijs plezier aan.

Mama luister je
Mama luister je
Rosemarijn Roes

Beschrijving: MAMA LUISTER JE?

Wat je van je kind kunt leren

Vrijwel alle boeken over kinderen gaan over de vraag wat de beste manier is om kinderen op te voeden. Dit boek is uniek in de zin dat het gaat over de vraag wat ouders van hun kind kunnen leren. Helder wordt uiteengezet dat ouders, wanneer zij zich daarvoor openstellen, reeds voor de geboorte, kunnen communiceren met hun kind. Dit kan tot een harmonischer verloop van de zwangerschap leiden. Er wordt ingegaan op het verlangen naar een kind, (on)gewenste zwangerschap, miskramen en op de betekenis van klachten tijdens de zwangerschap en van ziektes van kinderen. Veel ouders vragen zich regelmatig af wat ze ermee aanmoeten als hun kind lastig, onzeker, onrustig, stiekem of teruggetrokken is of ruzie maakt. In dit boek wordt duidelijk gemaakt wat de diepere achtergronden van dit gedrag zijn en wat het kind hiermee van zijn ouders vraagt. Mama luister je? is een geruststellend boek van een verrassende eenvoud. Het is een pleidooi aan alle mensen die met kinderen te maken hebben, zich meer open te stellen voor de wijsheid die in kinderen leeft.

Kind wat moet ik toch met je
Kind wat moet ik toch met je
Rosemarijn Roes

Beschrijving: Kind, wat moet ik toch met je ?

Het gedrag van je kind is een afspiegeling van wat er in jezelf omgaat. Dat is het uitdagende uitgangspunt van dit boek. Je kind maakt je zo duidelijk wat jij denkt, wilt, vindt of voelt. Maar het laat je ook kennismaken met alle beperkende ideeën, overtuigingen, verwachtingen en oude emoties die je nog in je hebt. Wanneer je dit durft te erkennen, en je jezelf elke keer weer kunt zien en ervaren in wat je doet zonder te willen veranderen of te willen verklaren, lost de spanning of de emotie die opkwam in relatie tot je kind vanzelf weer op. Daarna ben je weer gewoon helder en reageer je als vanzelf, vanuit jezelf, op je kind. Kind, wat moet ik toch met je? biedt geen houvast in de meest gebruikelijke zin. Het geeft geen inzichten waar je weer enthousiast mee aan het werk kunt om nog beter voor je kind beter te laten luisteren, beter te laten slapen, om zelf nog liefdevoller te worden enzovoort. Wat dit boek duidelijk wil maken, is dat het 'werken aan jezelf', het 'je best doen om een betere moeder of vader te zijn' niet hoeft. Je hebt dat niet nodig. Het klinkt zó simpel dat iedereen denkt: dat is te gemakkelijk. De schrijfster heeft dan ook veel voorbeelden opgenomen van situaties die zijzelf en anderen met hun kinderen hebben meegemaakt.

Nieuwetijdskinderen
Nieuwetijdskinderen
Carla Muijsert-van Blitterswijk

Beschrijving: Nieuwetijdskinderen

Het intuitieve kind in gezin, onderwijs en hulpverlening

De kinderen van deze tijd zijn 'anders'. We kunnen er immers niet langer omheen dat steeds meer kinderen met hun uitspraken en handelingen ons iets proberen duidelijk te maken.
De eigenschappen en gedragsuitingen die ze laten zien horen bij een spiritueel mensbeeld. Ze maken ons duidelijk dat ze eerder vanuit hun intuïtie dan vanuit een verstandelijk beredeneren leven en dat ze zich heel bewust zijn van zichzelf. Dit boek gaat over de vraag wat dit precies betekent.
De kinderen van vandaag passen niet altijd in ons maatschappelijk model. Als we dit wel van hen verwachten, zijn daar consequenties aan verbonden. Zo vallen steeds meer kinderen in het onderwijs met leer- en gedragsproblemen buiten de boot.
Ze komen in de hulpverlening terecht met verschijnselen van dyslexie, ADHD of autisme. We zien dus de groep 'probleemkinderen' met de dag groter worden, terwijl we juist zulke mooie kinderen hebben!
Carla Muijsert is medeoprichtster en bestuurslid van het Platform Nieuwetijdskinderen. Ze gebruikt haar ervaringen als moeder, therapeut en woordvoerder van het Platform om op een concrete wijze woorden te geven aan wat veel mensen bij hun kinderen, maar ook in zichzelf, herkennen.
Ze geeft duidelijk uitleg over hoe intuïtieve mensen de wereld ervaren, welke kwaliteiten ze hebben en hoe ze in de problemen kunnen komen. Doordat bij ieder onderdeel voorbeelden uit de dagelijkse praktijk gegeven worden, biedt het veel praktische mogelijkheden om op andere manieren met kinderen om te gaan en is het voor een breed publiek toegankelijk.

Indigo-kinderen
Indigo-kinderen
L. Carroll

Beschrijving: De Indigo-kinderen

Een nieuwe generatie dient zich aan.

Indigo-kinderen vertonen geheel nieuwe en ongebruikelijke psychologische eigenschappen en een gedrag en bewustzijn die niet eerder in de geschiedenis werden aangetroffen. Hun bijzondere gedragspatronen vergen van ouders en opvoeders nieuwe methoden van benadering.
Het boek bevat een groot aantal bijdragen van een zeer uiteenlopend gezelschap van deskundigen, die een aantal puzzels rond deze nieuwetijdskinderen proberen op te lossen zoals:
* tonen hedendaagse kinderen ons hoe de mensheid is geëvolueerd?
* zijn deze kinderen intelligenter dan wij waren op die leeftijd?
* waarom lijken veel kinderen vandaag de dag er op uit om onze samenleving om te gooien?
* zijn onze kinderpsychiaters ten onrechte bezig deze kinderen als "on-aangepast", hyperactief, lijdend aan concentratie-problemen, te behandelen met chemische middelen?
Verdienen deze kinderen, die mogelijk geboren worden met een speciaal bewustzijn en inzicht, niet eerder een buitengewoon liefdevolle erkenning van hoe bijzonder ze zijn?

Indigokinderen als geschenk en uitdaging
Indigokinderen als geschenk en uitdaging
Carolina Hehenkamp

Beschrijving: Indigo-kinderen als geschenk en uitdaging

Indigo-kinderen, nieuwetijdskinderen, sterrekinderen, het zijn verschillende benamingen voor eenzelfde verschijnsel dat de laatste jaren in toenemende mate gesignaleerd wordt: er komen relatief meer kinderen op de wereld die 'anders' zijn. Dat kan zich uiten in hoogbegaafdheid, overgevoeligheid, een sterke intuïtie, paranormale begaafdheid of hyperactiviteit. Dit boek biedt een actueel overzicht van de talrijke aspecten van dit verschijnsel.

Indigo kinderen opvoeden en begeleiden
Indigo kinderen opvoeden en begeleiden
Carolina Hehenkamp

Beschrijving: Indigo-kinderen opvoeden en begeleiden

Praktische tips en oefeningen voor het ontspannen omgaan met nieuwetijdskinderen : voor ouders, opvoeders en hulpverleners

Dit is het tweede boek van Carolina Hehenkamp over indigo-kinderen. Het boek bestaat uit twee delen: In het eerste deel doet zij een klemmend beroep op de ouders om deze kinderen niet als een probleem te zien maar als een geschenk dat hen de mogelijkheid biedt om de verantwoordelijkheid voor de opvoeding in eigen hand te nemen. Daartoe geeft zij uitgebreide informatie over de aura, de chakra's en de energiehuishouding van deze kinderen. In het tweede deel van dit boek geeft zij een grote verzameling praktische tips voor een liefdevolle opvoeding en begeleiding van deze kinderen. Deze oefeningen zijn ontwikkeld en uitgeprobeerd in haar eigen praktijk. De ouder of opvoeder dient daar een eigen keuze uit te maken omdat elk indigo-kind anders is. Bijzonder ontroerend en inspirerend zijn de talrijke verhalen en uitspraken van indigo-kinderen en hun ouders over hun persoonlijke ervaringen.

Intuitieve kind
Intuitieve kind
B. Jager

Beschrijving: Het intuitieve kind

In het Aquariustijdperk

Waarom huilde Janine als baby zo langdurig dat haar ouders er wanhopig van werden? Hoe kan het dat ze als kleuter van vier uitspraken doet die haar omgeving verbazen? Wat bedoelt ze als ze zegt dat ze uit het licht komt? Hoe kan ze weten wat haar moeder denkt? Janine is een nieuwetijdskind. In deze tijd worden er vele geboren: kinderen met een bijzonder ontwikkeld bewustzijn. Het zijn, wat men wel eens noemt, 'oude zielen'. Ze komen uit een hoge sfeer en hebben voor hun geboorte een bijzonder zware taak op zich genomen: de mensheid te helpen op aarde een sfeer van harmonie, vrede en geluk te creëren. Al van jongs af aan zijn de meesten zich van hun hoge roeping bewust. Maar de tegenstelling tussen de wanne, lichte sfeer waarin ze voor hun geboorte verbleven en de koude, donkere aardse sfeer is voor velen van hen dikwijls te groot. Vandaar het intense verdriet en de wanhoop om wat verloren ging. Over dit soort kinderen gaat dit boek. Het geeft informatie over de psychische achtergronden, het bijzondere bewustzijn, de wijze van waarneming van deze kinderen. En ook over de problemen waarmee zowel deze kinderen als hun omgeving geconfronteerd worden. Het boek gaat ook in op de vraag hoe deze kinderen zouden moeten worden benaderd. Voor allen die met kinderen omgaan, ouders, opvoeders en hulpverleners, kan het daarom een belangrijke informatiebron zijn.

Mijn kind is anders
Mijn kind is anders
Henri L. de Vidal de Saint Germain

Beschrijving: Mijn kind is anders

Regressie-ervaringen van kinderen

Mijn kind is anders biedt een veelzijdig perspectief op de meest uiteenlopende vormen van zogenaamd afwijkend gedrag bij kinderen die meer (of anders) zien, horen en voelen dan anderen. Leerkrachten en hulpverleners die dagelijks met kinderen te maken hebben, zullen hier ongetwijfeld elementen van herkenning in vinden, waardoor dit 'anders zijn' als kenmerk van een Nieuwe Tijd aanvaard zou kunnen worden en een eigen plaats zou kunnen innemen. Helaas weten ouders en opvoeders nog al te vaak geen raad met het voor hen vreemd aandoende gedrag van deze kinderen die zich daardoor onbegrepen, onveilig en in de steek gelaten voelen. Zij trekken zich meer en meer terug in hun eigen wereld, wordne eenlingen of zoeken allerlei wegen om toch aandacht te krijgen.

De auteur - een bekend regressie- en dagdroomtherapeut - beschrijft vanuit zijn vakgebied en jarenlange praktijkervaring de mogelijkheden en moeilijkheden van deze kinderen en wat daaraan op zijn specifieke werkgebied te doen is. Mijn kind is anders bevat een aantal verslagen, tekeningen en brieven van kinderen naar aanleiding van hun sessie-ervaring.

Grote deugdenboek
Grote deugdenboek
Linda Kavelin Popov

Beschrijving: Het grote deugdenboek

Er wordt veel gepraat over waarden en normen in Nederland. Het grote deugdenboek voor ouders en kinderen is een boek dat inhoudelijk op dit onderwerp ingaat. Het is geschreven om ouders en kinderen te helpen het beste in hen naar boven te halen, en onze kinderen te begeleiden tot gezonde, gelukkige volwassenen. Een gids voor spiritueel ouderschap, waarbij gewerkt wordt met 52 deugden die afgeleid zijn uit de wereldgodsdiensten. Er wordt op dit moment in meer dan 85 landen met deze methode gewerkt, die in 1994 door de Verenigde Naties geëerd is als 'Het beste opvoedingsprogramma van de hele wereld voor alle gezinnen en culturen.'

Helende verhalen voor kinderen
Helende verhalen voor kinderen
Paul Liekens

Beschrijving: Helende verhalen voor kinderen

Metaforen voor kinderen met allergische reacties, overgevoeligheden of angsten

Paul Liekens heeft in een tv-uitzending in 1999 op de Vlaamse televisie een bekende tv-presentator genezen van vliegangst. De beelden spraken boekdelen en sloegen in als een bom. In een tweede tv-uitzending liet hij negen volwassenen zichzelf afhelpen van allerlei allergieen. Hem werd gevraagd of hij op even eenvoudige manier kinderen kon genezen van allergieen. NLP werkt vooral bij volwassenen. Het abstracte denken (kijken naar jezelf) begint bij kinderen meestal pas rond hun tiende. Paul Liekens kwam toen op het briljante idee om de herprogrammering van het onderbewustzijn bij kinderen op een andere manier aan te pakken, en wel met sprookjes, verhalen en beelden. het werd een boeiende speurtocht en de rusultaten zijn ronduit verbluffend en zijn ook blijvend, zoals bleek bij latere navraag door de auteur.
Allerlei symptomen komen aan bod zoals allergieen voor gluten, koemelk, pollen, tomaten, stof, astma, nachtmerries, fobieen, chronische wormpjes, faalangst en nog veel meer. Met dit boekje krijg je eenvoudige regels en voorbeelden aangereikt om zelf als ouder een metafoor of verhaaltje te maken voor je eigen kinderen. het kost je niets en het kan je kind en jezelf een hoop levenslange ellende besparen.

Explosieve kind
Explosieve kind
R.W. Greene

Beschrijving: Het explosieve kind

Over het opvoeden en begrijpen van snel gefrustreerde en chronisch inflexibele kinderen

Alle ouders zouden dit boek moeten lezen, in het bijzonder de ouders van onhandelbare kinderen.' - Edward Hallowell, auteur van de Hulpgids ADHD
Dit praktische boek is onmisbaar voor ouders die verstandig willen reageren op problematisch gedrag - of dat gedrag nu veroorzaakt wordt door ADHD of een andere leer- of gedragsstoornis of niet - en de rust in huis willen herstellen. Het is bovendien een aanrader voor hulpverleners en docenten die te kampen hebben met lastige kinderen. Uitgangspunt is gezamenlijk zoeken naar oplossingen voor situaties die explosies kunnen veroorzaken.
Dr. Ross Greene is als psychiater verbonden aan Harvard Medical School en het Massachusetts General Hospital. Het explosieve kind is de vertaling van de derde editie van het internationaal geroemde boek The Explosive Child, waarvan de Engelstalige editie deze zomer verschijnt.

Heel je Kind
Heel je Kind
Siddhartha van Langen

Beschrijving: Heel je kind.

Therapie en meditatie als genezing van psychische wonden
Dit derde boek van de auteur bestaat geheel uit korte en krachtige omschrijvingen, metaforen die de herkenbare dagelijkse pijnen en belemmeringen in beeld brengen en tegelijkertijd een weg aanbieden deze te overstijgen. Zij schetsen het beeld van het beknelde in de mens, het angstige, verdrietige, pijnlijke, maar blijft niet stilstaan bij deze constateringen. Het boek biedt de lezer mogelijkheden om zijn eigen pijn te herkennen, aanvaarden en te overstijgen.
De auteur heeft met zijn partner een jarenlange ervaring in het begeleiden van processen bij mensen bij wie de groei naar volwassenheid is verstoord. Zij kunnen bogen op een rijke schakering van ervaringen en hebben wegen gevonden om het beknelde in de mens ruimte te geven.
Pijn, levenspijn, is inherent aan het bestaan, kan niet vermeden worden, en het aanvaarden ervan, het integreren in je bestaan, biedt de meeste kansen om de verstoorde heesheid te herstellen.

 

 

 

 


 

 

 

 

Wilt u een live consult?

Maak dan a.u.b. eerst een afspraak

__________________

 

 

Spritueel Forum

Winworld is officieel partner van Bol.com, maar draagt geen verantwoording voor de door u afgenomen goederen

Winworld ©

Publisher Website!