HOME:

 

 

Mysterie en mythen uit Wales

 


Terwijl Wales veel bergen en schapen heeft. Heeft ze ook een groot aandeel in geesten en spoken, UFO's en monsters? Zo beweert de Fortean Times, die een scherp oog houdt op de wereldwijde gekte.

 
 

Walesmythen

 

Zo beweert de Fortean Times, die een scherp oog houdt op de wereldwijde gekte.

Het tijdschrift noemt Wales "een van de meest spookachtige landen in de wereld" "vol van mysterie". "

De Wales Tourist Board's Heledd Llewelyn Parry, zei: "Ik weet zeker dat elke stad in Wales een verhaal heeft te vertellen over een spook, mythe of legende - en de Welsh zijn zo goed in het vertellen van die verhalen."

De Fortean Times noemt veel van het "paranormale", onverklaarde en bizarre gebeurtenissen die Wales heeft,om vanuit nieuwsgierigheid te willen zien. Er zijn traditionele historische legenden, zoals de feeën die materialiseerden in Castell Dinas Bran, met uitzicht op Llangollen.

 

 

Er zijn geen taboe gebieden en God heeft ons de middelen en de nieuwsgierigheid gegeven om de weidsheid van het te universum te onderzoeken

Ds Lionel Fanthorpe

 

Dan zijn er verhalen over monsters, zoals de gebochelde 8ft schepsel gemeld om af en toe uit de diepten van het meer van Bala, Gwynedd omhoog te komen.

Er zijn ook de niet-geïdentificeerde vliegende voorwerpen, of UFO's, die vrij regelmatig gespot zijn op St Bride's Bay, Pembrokeshire, in het midden van de jaren 1970.

Maar er zijn ook nog meer prozaïsche verhalen. Zoals de bewering dat 5.000 blikken gebakken bonen zonder labels aaneengeregen werden gevonden langs een vijf mijl lang traject van de A48 in het zuiden van Wales driemaal in het jaar 1985.

'Time slip'

Als dit alles je geloofwaardigheid uitrekt tot voorbij de grenzen, biedt het magazine ook een "varkens kunnen vliegen" verhaal.
Zij meldt dat tijdens de grote Welsh religieuze opleving in 1905 "een donkere zwart voorwerp met vier poten en korte vleugels, die er uitzag alsof het een vliegend varken was. Maar zag er niet zozeer als een vliegend varken uit, maar enorm gestegen Froncysyllte" in het noorden van Wales. Dit lucht schepsel, zegt het tijdschrift, was "geschat op twee mijl reizen op 20 mph".

De dominee Lionel Fanthorpe, een pastoor en Cardiff Fortean Times schrijver die ook tv-programma's over het onverklaarbare presenteert, aangevoerd drie mogelijke redenen voor de voorliefde van een land voor het paranormale. Hij zei dat het kon dat de genetische erfenis van de mensen, de eigenschappen van de aarde - misschien electro-magnetische, of zelfs de zwaartekracht - of zelfs een 'time-slip', die de 21e eeuw laat zien een inzicht geeft in andere tijdperken.

castle dinas bran

Castell Dinas Bran

De heer Fanthorpe, een part-time onbetaalde Anglicaanse priester, zei dat hij er niet rouwig om was wanneer sommige geestelijken een schemerige licht heeft van zijn onconventionele belangen. 'Ik ben veel meer een laid-back liberale en de God waarin ik geloof in de God van het gehele universum. Er zijn geen taboe gebieden en Hij heeft ons de middelen en nieuwsgierigheid om naar de weidsheid van het universum te onderzoeken gegeven"

Tourist Board officiële mevrouw Parry, zei Wales had 'een bron van geschiedenis, cultuur, folklore en magische geheimen ".

"Wales" mythen en legenden zijn bijzonder aantrekkelijk voor onze buitenlandse bezoekers Al lijkt het onaantastelijk. Veel mensen hebben ook de behoefte en belang in het bezoeken van locaties die zijn gezegd te worden achtervolgd te worden door de mythen en sagen".

 

VERHALEN van het Welsh weirdness
 • Jongen zag elfjes dansen op Bodfari, Denbighshire in 1757
 • Visioenen van de Maagd Maria te zien op Capel-y-Ffin, Powys, in de late 19de eeuw
 • Geesten gemeld bij Mansion en over de weg voorbij Plas Teg, Flintshire
 • De Skirrid Mountain Inn, in de buurt Abergavenny wordt beweerd dat het de meest geplaagde pub in Wales is.
 •  

  bron: Fortean Times

   

   

   

  Een video clip opgenomen uit de 90's-C4-programma Fortean TV gehost door de vakkundige dominee Lionel Fanthorpe met inbegrip van een vakkundig verteld spookverhaal l!!

   

  En nog wat verzamelde video opnamen van dominee Lionel Fanthorpe

  Een epsiode van Fortean-TV van Father Lionel Fanthorpe.

  Een mysterieus klein skelet
  Een spook opgenomen op camcorder
  Een hypnotiserende hond
  Een drijvende non
  Bloed tranen van Maagd Maria standbeeld
  Moderne dag "Vampires"

   

  U kunt verder discussiëren op het FORUM  Voor afspraken bel of mail ons:

  06 408 142 16

  Teken Gastenboek

  Gastenboek

   

   


  Winworld ©


   

  WIN een consult van WinWorld (30 minuten)

  Nederland: sms WIN (spatie) CONSULT naar 3010 0,60 p.o.b. maximaal 1 bericht(en)

  Wilt u een live consult?

  Maak dan a.u.b. eerst een afspraak

  __________________

   


   

  Spritueel Forum