Forum wetenschap en spiritueel

 

   

door Louisa Martin  

FENG SHUI IN DE KERSTSFEER

 

Als de kerstdagen aankomen zijn hier een paar tips voor het toepassen van Feng Shui en kerstversieringen.

In ieder huis heb je 9 windrichtingen die elk staan voor een element. Je moet wel even weten waar bij jou het huis op het Noorden staat. Elk element staat dan ook weer voor een kleur en vorm en tevens versterkende elementen. Met deze tips weet je precies in welke hoek je waar moet neerzetten of ophangen in huis of kamer.

Hieronder een overzicht:

Kerstballen

Het Noorden staat voor het element Water. De kleuren die daarbij horen zijn zwart en blauw. De versterkende kleuren van het element Metaal die ook passen zijn wit, zilver, grijs, goud en paars. In deze hoek kun je ronde en golvende vormen plaatsen. Een krans zou hier goed staan maar ook ronde kerstballen. Uiteraard glaswerk en kristal past hier ook goed.

Het Noordoosten, Zuidwesten en tevens het midden van je huis staan voor het element Aarde. De kleuren die daarbij horen zijn aardetinten zoals geel, bruin, beige en oranje. De versterkende kleur van het element Vuur die ook past is rood of eventueel roze. In deze hoek kun je vierkante en puntige vormen plaatsen. Kaarsen en zachte verlichting is hier prima. Gebruik hier zoveel mogelijk natuurlijke materialen zoals hout, aardewerk, denneappels enz...

Het Oosten en Zuidoosten staan voor het element Hout. De kleuren die daarbij horen zijn groen. De versterkende kleuren van het element Water die ook passen zijn blauw en zwart. In deze hoek kun je rechthoekige en golvende vormen plaatsen. Een echte kerstboom past uitstekend in deze hoeken. Glaswerk en kristal doen het goed hier.

Het Zuiden staat voor het element Vuur. De kleuren die daarbij horen zijn rood. De versterkende kleur van het element Hout die ook past is groen. In deze hoek kun je puntige en rechthoekige vormen plaatsen. De kerstboom is ook hier geschikt. Veel verlichting en kaarsen zijn ideaal op deze plek.

Het Westen en Noordwesten staan voor het element Metaal. De kleuren die daarbij horen zijn wit, zilver, grijs, goud en paars. De versterkende kleuren van het element Aarde die ook passen zijn aardetinten zoals geel, bruin, beige en oranje. In deze hoek kun je ronde vormen en vierkante vormen plaatsen. Hier mag het vooral veel glinsteren en glimmen. Echter wees zuinig met kaarsverlichting. Dat past niet in deze hoek.

 

 

  


 

 

 

 

Wilt u een live consult?

Maak dan a.u.b. eerst een afspraak

__________________

Gratis Daghoroscoop 

Winworld ©