Forum wetenschap en spiritueel

 

 

Live consult via Astrocam, Astrotv, of Astrofoon ?  

 

Wordt uw droom de droom van de maand?

 

Ingezonden dromen:

mw E R 1959:

Van de week droomde ik dat ik bij een muur stond. Binnenshuis. Ik zag dat er een stukje van de muur los zat op nam dat weg. Opeens zat er een behoorlijk gat in de muur, en er kropen allemaal rupsen uit. Ze kropen allemaal rustig mijn richting op. Ze waren heel helder van kleur, mooi groen en ik vond het een erg mooi gezicht. Even later zag ik ook een kikker in de muur zitten. Een mooi kikkertje, mooi van vorm en kleur. De kikker zat gewoon stil. Hoewel ik kikkers in het normale leven vreselijk eng vind, vond ik het nu juist wel een mooi en leuk gezicht. Ik was ook niet bang. Ik ging zelfs liggen op een bed wat tegen die muur stond, vlak onder de kikker. Daarna werd ik wakker.
Groetjes
E
 
 

analyse:

Het lijkt er op dat je nu aan het uitbreken bent uit je oude patronen. De tijd is gekomen om meer opening te maken en ook weer met meer vertrouwen mensen toe te laten in je eigen leven. Emotioneel gezien heb je jezelf een tijd opgesloten, omdat er veel versplintering was naar andere mensen toe. Nu is er eindelijk een keerpunt. Net zoals een rups die zichzelf ontpopt naar een nieuwe vorm, dient er voor jou ook een nieuwe vorm van leven aan. Voor kleine dingen, zoals dat kikkertje waar je vroeger al bang voor bent geraakt, kan je nu zien dat de dingen wel eens heel anders zijn dan dat ze leken te zijn. Het groen wat hierin terugkomt staat voor een stuk vrede en rust. Je laat alles dus beter over jezelf heen komen, zonder dat je jezelf meer teveel versplintert. Pak de nieuwe kansen, dit is weer een nieuw begin van een bijzondere en leerzame tocht.

 

Geboortedatum 07-07-1983

Geachte heer/mvr,

Ik hoop dat u mij kunt helpen, ik heb de afgelopen paar weken steeds een droom dat mijn man vreemdgaat, Hij heeft foto's van hun samen gemaakt en die vindt ik in mij droom. Als ik hem ermee confronteer ontkend hij het maar na enig aandringen verteld hij mij dat hij vreemdgaat en dat ze zelfs seks hebben gehad. Ik voel mij heel erg gekwetst en moet heel erg huilen, heb het gevoel alsof ik stuk ben, dan pakken wij samen zijn koffer in en gaat hij die nacht slapen in een hotel, dan wordt ik wakker. Ik voel mij heel erg verloren als ik dit heb gedroomt, mij man krijgt regelmatig een kruisverhoor naar zijn hoofd omdat ik nu door die droom ook echt bang ben dat hij vreemd gaat, Wij zijn erg gelukkig met elkaar en alles loopt op rolletjes, Ik hoop dat U mij kan helpen om deze droom te verklaren, Vriendelijke Groet Debbie de Vries 

analyse:

Op zich ben jij al iemand die veel vrouwelijke intuïtie heeft, en een persoon die zeer sterk op komt voor de naasten die haar dierbaar zijn. Je bent daardoor ook heel bang om datgene wat je zo beschermd juist kwijt te raken, doordat je ook om je heen hebt gezien dat het leven ineens hele verrassende wendingen kan hebben. Je zit met een verlatingsangst die je zeer zeker op tafel mag leggen naar je man toe om te bespreken. Zodat ook hij begrijpt wat er onderbewust voor (angst)processen zich in jou afspelen. Heb a.u.b. het vertrouwen in het levensproces, en weet dat één van de zekerheden in het leven verandering is. Juist die veranderingen maken jou overstuur. Maar veranderingen is het leven wil echt niet zeggen dat je relatie ineens ongrijpbaar is geworden, maar dat je er samen juist positief nieuwe wendingen en veranderingen in mag aanbrengen.

 

Yola en geb.dd: 11-11-1952.

Mijn droom: Mijn overleden zusje komt aan lopen in de kleding die ze een half jaar voor haar overlijden droeg op onze moeders 80e verjaardag. Ik heel blij uitroepend naar m'n zusje die in leeftijd tussen ons zit en mijn dochter, hé daar komt myra aan. Vervolgens gaat ze naast me op een stoel zitten en hang ik over de armleuning in m'n eigen stoel naar haar toe en zeg, "hé Mier, vertel eens hoe is het dáár eigenlijk?" (Alsof ze van een vakantie terug was gekomen). Na mijn vraag, kijk ik naar m'n andere zus die tegenover me zit en zie haar geluidloos huilen. Kijk weer terug naar Myra en zie dat ze op een stoel bij een kastje ongeveer 2 meter verder is gaan zitten en zit m'n moeder ineens naast me. Ik dacht, nou dan vraag ik het toch aan haar, maar was zij in het echte leven niet eens dood. Deze droom kwam tot mij ongeveer 7 a 8 maanden na haar dood, de 1e nacht dat ik met m'n man in een gehuurd huisje van een kennis vlakbij Monpellier in Frankrijk zat. Wat wil deze droom mij vertellen?? Alvast bedankt voor de uitleg Lieve groetjes Sita.

analyse:

Toen je op vakantie was ben je meer tot je innerlijke rust gekomen waardoor men aan gene zijde contact met je heeft kunnen maken. Dit gebeurd vaak op een hele milde en vertrouwde manier om jou te laten weten dat het goed is daar aan gene zijde, vaak gepaard gaande met symbolieken. Doordat je zusje die 'over' is dezelfde kleding droeg in je droom toonde ze aan dat er eigenlijk geen tijd of dood is, dat ze nog altijd rond jullie is, dichterbij dan dat jullie dachten. Ze voelt heel blij en gelukkig aan, en is tevens vaak bij je moeder aanwezig. Tijd is maar zeer relatief. Jij stond op dat moment open om contact met haar te kunnen maken, jij hebt een zeer zware tijd achter de rug, maar ook je moeder heeft het zeer zwaar te verduren gehad en daar maakte zij zich ook best wel bezorgd om. Ze wil jullie zo veel mogelijk ondersteunen in jullie processen en het vertrouwen geven dat het goed is waar zij nu is.

 

Dochter van Gwenda 8 jaar

Mijn dochter van 8 droomt sinds een paar weken steeds dezelfde droom. Ze wordt er bang van en ook verdrietig. Het is een beetje een onsamenhangend verhaal, maar ze staat in een cirkel die kleiner wordt (ik begrijp dat de randen naar haar toe komen) en dan wordt ze verdrietig en bang, maar ze wil vrolijk zijn! Ook zegt ze dat ze 's avonds in bed een stem hoort die zegt: "Sarah, slapen!!!!!" Ter info:
mijn dochter is hoog sensitief. Enig idee hoe we dit patroon kunnen doorbreken en wat het kan betekenen? Mijn dochter heeft eigenlijk nooit last gehad van nachtmerries of nare dromen. Vriendelijke groet, Gwenda Godfried

analyse:

Zo onsamenhangend vind ik de droom in het geheel niet. De cirkel geeft ook het kader van de energie rond de mens weer. Dat ze deze droom krijgt geeft al heel duidelijk weer dat ze zich door de maatschappij en het 'moeten' leren op school en daarbij ook de druk van buitenaf om tot juist deze maatschappelijke vorming te komen het haar gevoelsmatig zeer benauwd en dat haar gevoelswereld door de factoren van buitenaf ingeknepen en onbegrepen lijkt. Haar 'helpers' en of ook haar geleide-gids someren haar om te gaan slapen en proberen haar ook te leren zich om de buitenwereld niet te druk te maken. Ze mag leren dat ze veel meer is dan het stempeltje dat van buitenaf op haar wordt geplakt. Dat er een moment is dat het belangrijk is dat je als aards mens gaat leren, maar dat je buiten dat ook een mens bent die op andere momenten buiten haar eigen cirkeltje mag stappen. Je zou met haar ook een goede 'BOOM meditatie' kunnen gaan doen, zodat ze zich wat weerbaarder overdag kan voelen. Overdag komen er vrij veel invloeden van buitenaf die ze niet goed kan filteren. Op de site staan ook boeken, speciaal voor de begeleiding van kinderen hoe je haar hierin beter kan begeleiden. Het wordt ook wel een Indigo-kind of een Nieuwetijdskind genoemd.

 

musicangelBarbara, 08 -03-1971

Ik was samen met mijn vriendin Paula bij jou en we zaten bij een computer, ik vroeg of je al iets had bekeken wat ik je gestuurd had ik denk een E-card want het kwam over als zo'n spirituele kaart met muziek en zette het geluid wat harder zodat jullie het beter konden horen. Terwijl wij ernaar luisteren voelde ik me eng worden en draaide mijn ogen weg en voelde iets bezit van mijn nemen terwijl Paula roept o nee het is de duivel keek ik jou aan en zag of voelde blijkbaar iets eng's want toen werd ik dus trillend als een rietje wakker. Ik denk dat ik vlagen heb onthouden maar vraag me nu toch wel af wat dit kan betekenen, daar ik zo bang wakker werd. groetjes, Barbara

analyse:

Dit wijst op een verwerkingsdroom en tevens een aanreiking van je gidsen voor een spirituele groei.

Je hebt je zeer veel bezig gehouden met het geven en opkomen voor de medemens. Hierbij ben je jezelf vaak vergeten, doordat je jezelf vaak opofferde voor anderen. Doordat jezelf een onmacht ervaart als jezelf daadwerkelijk hulp nodig hebt en dat niet vanuit buitenaf kunt ontvangen, ben je jezelf bewust dat de hulp, warmte, liefde en steun vanuit jezelf mag komen. Daar zit de sleutel en tevens ook je grote angst (duivel). In je droom wordt tevens met deze duivel een spiegel aangereikt waarin je mag kijken en realiseren dat je nog steeds veel energie versplinterd aan zaken die niet gericht zijn op je eigen welzijn.

Ik realiseer me dat verandering eng kan zijn, en ook het kiezen nu volledig voor jezelf, maar heb vertrouwen en besluit niet meer je energie te versplinteren en te kiezen voor JEZELF.


angels

Roos, 10 jaar

In de auto 
                
Ik wilde altijd al in een auto rijden en dat kwam ook nog uit.
Ik zat in de auto achter het stuur, en reed zelf al heel goed over de weg.
Naast me zat een mevrouw die me het auto rijden leerde.
Ze hoefde me niets te zeggen, want ik kon al heel goed auto rijden.
Er waren geen stoplichten onderweg. Ik reed over wat wegen en door straten.
Ik was nog maar een kind van tien en toch gedroeg ik me alsof ik volwassen was.
Plotseling reed ik in een omgeving waar ik nog nooit was geweest. Het was er eng. Ik wilde eigenlijk terug keren, alleen dat ging niet meer. De weg terug was afgesloten.
De vrouw zat niet meer naast me, maar ineens zag ik dat ik een wonderhorloge had, en die begon tegen me te praten.
Het horloge zei: “je mag links of je mag rechts, het maakt niets uit. Wees niet bang meer. En ga ergens heen waar je hoofd naar toe wijst. Pas dan zal je weer thuis komen. En helemaal veilig zijn. Vertrouw op jezelf.”
Ik zocht voor een oplossing en wist ineens hoe ik het moest doen.
Ik ging van links naar rechts, en toen naar voren en achteren door straatjes en was opeens thuis.
Toen ik thuis kwam bleek het dat ik op mezelf woonde.
En dat ik geen enkel probleem had met eten maken en het huis schoonmaken.
Ik had alles op rolletjes geregeld, was nog steeds het kind van 10 jaar, maar kon nu alles zelf zonder meer bang te zijn.

analyse:

Dit wijst op een gecombineerde pad en verwerkingsdroom.

De wil om te groeien en vooruit te gaan is enorm groot, ze voelt zich erg klein, en is zich bewust geraakt dat ze verder mag gaan en de angsten die gepaard gaan met het groter (volwassener) worden te transformeren naar vertrouwen. De realisatie dat je niet meer terug kunt keren in je oude situatie, de periode dat je klein en veiliger leek te zijn is bewust verwerkt. Uit het verleden werden nog vele angsten en een zekere vorm van minderwaardigheidscomplex(jes) meegedragen. Ze is de angsten uit het verleden nu stukje bij beetje aan het elimineren.

Heb vertrouwen en de weg die je zelf beslist te gaan is de goede weg!

 

Alice, 13-10-1979

hallo, ik heb zo af en toe rare dromen denk ik, zo als bv droom ik dat ik kan rennen en dan kan ik vliegen en dat ik helemaal naakt ben verder weet ik het even niet meer ik bedoel iets specifieker alleen kleine details, niet de hele droom ik weet dat je bv een schrift naast je bed kan neer leggen om het op te schrijven maar het werkt niet altijd. of dat ik iets 3x het zelfde droom en dat het soms ook uit komt of niet ik vraag me af wat het betekend. Ik heb ook wel eens gehad dat ik denk dat ik uit me bed val, ik weet niet wat dat betekend maar waar ben ik dan of waar gaat me geest heen Ik hoop dat U hier iets mee kan

groetjes alice felix

analyse:

Dit zijn de zgn. uittredingsdromen. Om jou bewust te maken dat je veel meer bent dan alleen je stoffelijke lichaam. Dat je astraal overal heen kunt gaan waar je maar wilt. Dit gebeurd onder begeleiding van je gids. Je lichaam is maar een 'jasje' van wat je in werkelijkheid nog meer bent. Dat wordt je op deze manier duidelijk gemaakt en is juist heel erg fijn. Als je meerdere malen hetzelfde droomt probeert men van gene zijde je toch aan te manen om werkelijk aan je eigen bewustzijnsproces te gaan werken. Op vele manieren trachten ze dat aan je duidelijk te maken. Ben je dan een stapje verder in je individuele evolutie, dan zullen deze dromen ook niet meer terug komen omdat je het dan reeds hebt geleerd.

 

Helma,brooksangel

Ik kan mijn dromen sturen, nu heb ik alleen regelmatig nachtmerries die ik niet kan sturen... ze gaan steeds ergens anders over. Maar het nachtmerrie gedeeltde bestaat uit het feit dat ik niet wakker kan worden uit die droom. En iedere keer lijkt het alsof ik wakker word, maar dan kan ik me niet bewegen of ademen. Het gevolg is dat wanneer ik mezelf uiteindelijk een soort van wakker gevochten heb ik mentaal en lichamelijk helemaal verkrampt ben. Maar waar die dromen over gingen kan ik me nooit herinneren. En ik heb toch echt al een jarenlange ervaring in het vertalen en omgaan met dromen.

De tweede droom heb ik ook al een paar dagen en als ik wakker wordt kan ik me er maar een paar highlights uit herinneren. En dat is dat ik mensen vermoord die ik niet ken, met behulp van een plantje waarvan je zulke ondraaglijke pijnen krijgt als je het inneemt dat je jezelf van kant maakt. Die mensen komen vervolgens in mijn droom in geestverschijning voor me als ik aan het vluchten ben.

Ik hoop dat jullie me kunnen helpen en vooral met het eerste gedeelte want ik (ondanks al mijn ervaringen) durf ondertussen niet meer te gaan slapen omdat ik niet helemaal verkrampt met spierpijn wil wakker worden...

Alvast heel erg bedankt!

Liefs Helma

analyse:

Ten eerste wijst dit erop dat je letterlijk en figuurlijk verkrampt in het leven bent gaan staan, doordat je door de jaren heen constant aan jezelf bent voorbij gelopen. En nooit echt de tijd hebt genomen om eens bij jezelf stil te blijven staan en het verleden een betere plaats te geven, dit zorgt voor een beklemming in het heden. En doordat je niet echt wakker kan worden wijst dit er tevens op dat je het levensproces ook niet meer vertrouwd. Er zit zeer veel onderdrukte woede en kwaadheid bij je, en van jezelf mocht je in het dagdagelijkse leven niet echt boos zijn. Wilde je graag de goedkeuring van buitenaf ontvangen. Nu is er een tijd aangebrokendat je leert om eerst jezelf goed te keuren en niet meer op de vlucht te slaan voor het verleden. Geef het verleden een betere plaats, vergeef men, en laat het waar het hoort. Zo krijg jij jezelf weer in de hand en kan je stapje voor stapje weer vertrouwen in het levensproces krijgen.

Je hebt je zeer veel bezig gehouden met het geven en opkomen voor de medemens. Hierbij ben je jezelf vaak vergeten, doordat je jezelf vaak opofferde voor anderen. Doordat jezelf een onmacht ervaart als jezelf daadwerkelijk hulp nodig hebt en dat niet vanuit buitenaf kunt ontvangen, ben je jezelf bewust dat de hulp, warmte, liefde en steun vanuit jezelf mag komen. Daar zit de sleutel en tevens ook je grote angst (duivel). In je droom wordt tevens met deze duivel een spiegel aangereikt waarin je mag kijken en realiseren dat je nog steeds veel energie versplinterd aan zaken die niet gericht zijn op je eigen welzijn.

 

J. Samello:

IK heb een droom gehad die een aantal keer hetzelfde teruggekomen is en nu voor een deel uitgekomen is,de droom is zo verlopen.Ik heb uit mijn oude relatie een kind en deze zie ik niet meer,mede omdat mijn ex altijd met het kind liep te schermen en daarddor een echt vadergevoel bij mij er nooit geheel was mede door de voorgeschiedenis,ik zocht door het ongeluk thuis mijn heil buten de deur,omdat ik de relatie niet kon beeindigeng op verantwoorde wijze,omdat er geen gehoor aan werd gegeven door mijn ex-partner.Ik werd toentertijd gezien door een bepaalde vrouw en die sprak mij hier verontwaardigd over aan en er volgde een woordenwissel,maar het sneed wel hout wat wij beiden zeiden,vanaf toen kreeg ik al dezelfde beelden in de droom die hier opvolgde.

Ik zag in realiteit vaak het naambordje Hester en Denise en deze namen zeiden mij veel,in mijn droom ging het als volgt deze vrouw die mij op de bewuste avond aansprak was advocaat van beroep en hoopte om ooit de zaak van mijn vriendin te krijgen als we uit elkaar gingen,in realiteit en de droom liep het anders,ze kreeg mijn zaak en ook al was ze er eerst dubbelgezind mee bezig er groeiden toch gevoelens naar elkaar uit,ondanks dat ze wist van mijn buitensporige gedragingen buiten de oude relatie om en het feit dat ik al een kind had,zo zelfs dat we op een gegeven moment elkaar met de voornaam aanspraken mekaar belden vanaf het werk en zelfs met elkaar gingen eten.Daar gebeurde het onze gevoelens waren hevig gegroeid naar elkaar en ik dacht zelfs al meteen aan trouwen en kinderen met haar en vertelde dus wat ik voor haar voelde en wat ik van haar vond,hierop schrok ze en antwoorde nogal schuldig dat ze nog een vriend had waarop ik schrok en de boot afhield,zelfs toen ik zei dat ik haar graag een dagje had mee uit willen nemen samen met mijn kind,wat ze leuk had gevonden maar ik dus nee antwoorde omdat ze een vriend had en ik wel daarop reageerde van dat het hartstikke mooi was geweest om gelijk weer een nieuwe relatie te hebben en nog advocaat ook ,waarop ze weer ja antwoorde en ik weer met nee terug,want ze had nog een vriend.toen begon ik afbreuk aan mezelf te doen door mezelf als klootjesvolk af te schilderen en dat was ik volgens haar niet.en ik zei nog dat ik weer eens mijn ware gevoelens voor een vrouw had die nog een vriend bleek te hebben,waarop ze zei dat ik dat niet moest zeggen. Ze zei toen nog dat ze niet met hem wilde trouwen en nog geen kinderen had,maar ik antwworde hier niet op omdat de tij hier nog niet rijp voor was vond ik.Op het einde van het etentje gaf ik haar een roos hier was ze blij mee en ik gaf haar toen nog 3 kusjes op de zij van haar mond,waarop ze zei dat ik nooit had gevraagd of ze een vriend had en sorry zei.Hierna verloor ik voor lange tijd contact met haar en ik begon aan mezelf weer op orde te krijgen en mijn eigen boontjes te doppen zo gezegd zo gedaan,toen dit geregeld was begon ik weer met naar haar opzoek te gaan om weer met haar in contact te komen en dit ging niet zonder slag of stoot,want inmiddels wist de hele buitenwereld al van ons twee af en er werd genoeg afkeer over gesproken.Ik kwam weer in contact met haar middels een brief die ik voor haar geschreven had en via een vriendin van haar bij haar liet bezorgen,dit geschiedde en contact volgde ook al was ze nu bij haar jeugdvriend in een relatie,het contact verliep goed tussen ons en ze verkoos later toch  mij boven haar nieuwe vriend na veel gepraat te hebben.ook omdat ik haar wist te overtuigen dat er maar een ware voor haar was en dat ik dat was en gaf haar nog na dat ze haar naam eer een deed door te zeggen hoe groot kun je zijn.affijn we kwamen weer bij elkaar en wqerden zielsgelukkig met elkaar trouwden en kregen kinderen en leefden zoals een stel behoort te leven,toegewijd en trouw naar elkaar toe,waar de hele wereld jaloers op reageerde.IN realiteit ben ik daze vrouw al veel vaker tegengekomen in de afgelopen 9 jaar en altijd was ert wel een positieve kriebel bij mij wanneer ik haar zag en andersom en onze interesse lagen er wel maar het moet nog rijpen waarschijnlijk zeg ik nu zoals ook de tijd voor onszelf in mijn droom daar goed voor was.Ik vraag nu na bijna zeker weten of dit dus nog mijn toekomst is die gaat komen,en of dit dus een echte toekomst droom is,want zo lijkt en voelt het wel

analyse:

Als een droom resisterend is wil dit zeggen dat het een onderdeel van je pad is die je mag gaan, deze droomvormen blijven terugkomen totdat je het hebt opgelost of totdat datgene wat op je pad ligt geweest is. Wel is het belangrijk hoe je met de teleurstellingen om gaat, hoe je in het leven staat en wat je er mee doet. Anders blijven deze elementen zich in je leven herhalen tot dat je ze geleerd hebt. Wat door heel je droom heen schemert is dat jij eigenlijk bang voor jezelf bent, hunkert naar begrip en liefde. Zelf het gevoel hebt, vermoedelijk al in je jonge jaren, onbegrepen te zijn. Daardoor is het zeer moeilijk om ouderliefde te ontwikkelen, als je nog niet van jezelf houdt en ook wanneer het ook nog eens tegengehouden wordt. Terwijl je juist zelf degene bent die niet genoeg van zich zelf durft te houden om daarna juist de deuren te openen om een ingang tot je hart te krijgen. En je daarna het leven als vrij mag ervaren. Diep in je hart weet je dat je een trouw, eerlijk, teder, romantisch en loyaal mens bent. Het is echter wel de tijd om ook naar buiten te stralen, te communiceren en te tonen wie je daadwerkelijk bent. Je hunkert naar een leven vol toewijding aan elkaar, begrip, trouw en vooral ook intensiteit in elkaar. Je hoeft jezelf maar toe te staan dat dit ook in je bereik ligt, als je je nu niet meer in de eerste instantie op de ander focust, maar juist eerst op jezelf. Wees blij dat je de kriebels mag voelen, maar als je eraan werkt gaat er weer een wereld voor je open met veel meer mogelijkheden.

 

 
 

 

 

 

 

Wilt u een live consult?

Maak dan a.u.b. eerst een afspraak

__________________

Gevoelsleven
orakel

 

 

 

 

Winworld ©