Forum wetenschap en spiritueel

 

 

Een echte slaapkop of een dromer?  

 

Dromen

 

Evaluren hoe u in het leven staat. Met uw dromen kan het u ook duidelijk worden wat er nog geleerd mag worden of waar u telkens over struikelt. Ook leert u hierin beter naar uw intuïtie te luisteren. Hoe om te gaan met stress? En dingen te verwerken vanuit uw dagdagelijkse leven. Dit zijn slechts enkele facetten die ik aangeef, om enigzins voor u ook op het belang van dromen te wijzen.

Bij het inslapen zien we vaak beelden. Dit kunnen verwrongen rare beelden zijn, kristallen, er komt in ieder geval veel voorbij. Dit noemen we Hypno-pompische beelden. Dit ontstaat doordat de alfaritmen van de hersenen tot rust komen, en het lichaam en uw geest het rijk van dromenland wil betreden. De bloeddruk daalt, uw hartslag vertraagt, en daarna is het de bedoeling dat u in slaap valt.

's Nachts doorstaan we fasen van slaap, waarin ongeveer wel 5 dromen worden gedroomd. Bij oefening valt dit steeds makkelijker te onthouden, als men maar weet hoe!

Bij het wakker worden kunnen er weer allerlei beelden zijn, die we hypno-gogische beelden noemen. Dit bestaat uit vele archetypische beelden, soms een mooi drieluik, een drie-dimensionaal beeld, een schitterend muziek stuk, fluisteringen, en euforische gevoelens. Voor een ieder zal dit anders zijn. En voor één enkel individu zal elk moment ook niet identiek aan de vorige dag zijn. Kunstenaars, schrijvers, musici, yogi's etc... putten ook vaak hun inspiratie hieruit, en meditaties worden tot deze gevoelens teruggebracht.

Yogi's, boedhisten en andere oosterse meditiemeesters proberen om hun leerlingen ook terug te brengen in die fase van net ontwaken. Omdat zich daar een ruimte is om in trance te komen en je terug te voeren naar je innerlijke kern. En vandaaruit contact te kunnen krijgen met het 'ZIJN'.

Grote kunstenaars zoals b.v. Rembrandt, van Gogh, Karel Appel en Gauguin, waren begenadigd met dit talent, maar zoiets kan alleen als ze ook gebruik maken van hun beelden.

Neem nu bijvoorbeeld Mozart, hij schreef ook zomaar ineens een gehele overture uit. Er zijn er veel verhalen over deze fenomenen bekend. Luister dus naar je droom.

Probeer eens uw dromen op te schrijven, te onthouden, ook qua geuren, kleuren en andere bijzonderheden. En dan kunt u een patroon leren ontdekken. En zullen uiteindelijk uit de wirwar van beelden een patroon te vinden. En de betekenis van uw symbolieken. Met wat oefening, legt u de puzzelstukken op zijn plaats, en worden uw dromen ook door u begrepen.

Zo ziet u maar, als u naar uw eigen beelden kijkt, kunt u beslissen wat u er mee kunt doen.

 

En is het aan u de keus dat u een slaapkop blijft en niet uw mogelijkheden ziet, of juist uw werkelijkheid haalt uit uw dromen? Klinkt lekker paradoxaal, maar denk er maar eens over na.

En maak van je leven een droom!

 


Angels

Nu even wat anders:

De dromen 's nachts. Men moet deze niet letterlijk zien, en het is een leer om deze dromen ook te kunnen vertalen. Het is een combinatie van ervaring, voelen en vertalen. Klinkt best moeilijk he? Soms lijkt het dat ook. Maar met wat hulp valt het echt te leren.

 

Ieder mens droomt, maar niet iedereen herinnert zich zijn dromen. Dromen vertellen ons zeer veel, ze zijn zeer zeker geen bedrog. Alleen je moet de dromen niet te letterlijk nemen. Dromen kunnen bestaan uit vele  symbolieken, met daarin een stukje verwerking of aangepaste realiteit.

Ten eerste heb je de Paddromen.

Dit zijn de zgn. terugkerende dromen, om je duidelijk te willen maken welk pad je op aarde dient te gaan, je levensopdracht, je doel en om je 'talentenpakket' te vergroten.Er zitten in deze droomvorm altijd antwoorden, berispingen, tips om verder te gaan. Wanneer men deze goed leert te zien, kan men veel beter met emoties, depressies en angsten omgaan.

 

 

musicangel

 

Ten tweede Hemelse dromen.

Bij dit soort dromen ga je soms door een 'tunnel' en komt dan terecht in grote groene weiden, oftewel aan Gene Zijde. Meestal tref je daar mensen die je niet kent maar die wel een verwantschap met je hebben.

Wat is de bedoeling? Om je duidelijk te maken van je eigen stoffelijk lichaam op aarde, maar dat je daar uiteindelijk je bestemming hebt. De omgevingen waarin je terecht kunt komen zijn vaak vriendelijk, de mensen vol Liefde en steun.
Deze droom wordt vaak aangereikt door je 'helper'. Of ook wel genoemd je Geleidegids.
Onze gids is altijd bij ons en helpt ons in tijden wanneer we dit nodig hebben.

 

brooksangel

 

 

Ten derde: zgn. vliegdromen.

Dit is een van de uittredingsvormen in je slaap. Je kent misschien dat Deja Vu gevoel wel tijdens een vakantie: 'misschien ben je er wel werkelijk eerder geweest'.

Ten vierde:

Wil ik toch nog vermelden dat er ook nog de verwerkingsdromen zijn. Dit kunnen dromen zijn gevormd van de dagresten, ook kunnen dit dromen zijn die diep omhoog borrelen vanuit je onbewuste.

De slaap met de dromen kennen vele lagen en het is net in welke laag je jezelf bevind.
Alle symbolieken zijn voor iedereen persoonlijk, en kan voor de een een andere betekenis hebben dan de ander. Belangrijk is om ook te letten op geur, kleur, kleine details in je dromen en die op te schrijven. Misschien kun je uiteindelijk zelf je eigen dromen vertalen.
 
 

 

 

 

 

Wilt u een live consult?

Maak dan a.u.b. eerst een afspraak

__________________

Gevoelsleven
orakel

 

 

 

 

Winworld ©